Hlavní obsah

Reprezentační blokař Veselý bude hrát italskou ligu za Modenu

Reprezentační blokař Jakub Veselý získal angažmá v italské lize, považované za nejlepší soutěž na světě. Čtyřiadvacetiletý volejbalista podepsal smlouvu s Modenou a po třech letech tak opustí francouzský klub Séte.

Článek

"Byl to vždy můj sen. Dostat se do nejlepší soutěže na světě a zahrát si tam vynikající volejbal. Podepsal jsem v Modeně víceletou smlouvu, tak budu mít i čas se v Itálii rozkoukat," řekl pro server volleycountry.com 205 centimetrů vysoký reprezentant, který do Francie odešel před čtyřmi lety z Dukly Liberec.

Modena je jedenáctinásobným italským mistrem a v druhé polovině 90. let kralovala i celé Evropě, neboť od roku 1996 třikrát za sebou vyhrála Ligu mistrů. Letošní sezona už pro klub skončila po vyřazení v semifinále s favorizovaným Trentem. Veselý by měl patřit do základní sestavy kouče Daniela Bagnoliho.

V italské lize v aktuálním ročníku nastupovali čtyři čeští volejbalisté. Univerzál Jan Štokr bude bojovat s Trentem o titul, smečař Jiří Popelka s Latinou ani Martin Lébl s Římem nepostoupili do play off. Další velezkušený blokař Michal Rak s Castellanou spadl do druhé ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články