Hlavní obsah

Durant a publikum dohnali Oklahomu do finále Západní konference

Basketbalisté Oklahomy se stali posledními semifinalisty NBA. Do finále Západní konference proti Dallasu je poslala nedělní domácí výhra 105:90 v rozhodujícím sedmém zápasu s Memphisem, k níž tým dovedlo především duo Durant - Westbrook. V úvodním finále Východní konference Chicago jasně porazilo Miami 103:82.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Kevin Durant z Oklahomy (vlevo) byl nejlepším hráčem na palubovce.

Článek

Oklahoma v sedmém utkání plně využila výhodu domácího prostředí. Publikum bylo skoro celé oblečené do modré barvy a dohnalo své hráče k postupu.

Thunder se brzy dostali do vedení, ale na začátku třetí čtvrtiny dovolili hostům přiblížit se na tři body. Poté se však domácí utrhli šňůrou 14:3 a Grizzlies už se nevzpamatovali. Jakoukoli snahu Memphisu soupeř vždy uhasil trojkou.

Hvězda Oklahomy Kevin Durant 39 body a devíti doskoky napravil svůj nevydařený výkon v předchozím duelu (11 bodů). "Spoluhráči mě dostávali do dobrých pozic. Ze svého výkonu v šestém utkání jsem byl hodně naštvaný, tak jsem dnes v útoku chtěl být hlavně agresivní," řekl Durant.

Další hvězdou Westbrook

Náhradník James Harden nastřílel 17 bodů, včetně tří trojek. Největší hvězdou vedle Duranta však byl Russel Westbrook, který zaznamenal jako první hráč od roku 1992 v sedmém utkání série play off triple-double. Westbrook nastřílel 14 bodů, doskočil deset míčů a připsal si 14 asistencí.

Nejlepším střelcem Memphisu byl Mike Conley s 18 body, Zach Randolph přidal 17. Tým Grizzlies však střílel s nízkou úspěšností pod 40 procent.

Bulls táhl Rose

Do prvního východního finále lépe vstoupilo Miami. Domácí Chicago se ale postupně zlepšovalo a od třetí čtvrtiny už na hřišti jasně vládlo. Bulls střelecky táhl Derrick Rose s 28 body, Luol Deng přidal 21.

Z "velkého tria" Heat se nejvíce dařilo Chrisu Boshovi s 30 body, Dwyane Wade zůstal na 18 a LeBron James na 15 bodech. James s Wadem dohromady trefili jen 12 z 32 střel.

Chicago zvítězilo i na doskoky 45:33, domácí náhradníci přehráli lavičku Heat 28:15. "Vydat zjevně míň úsilí na doskoku a prohrát na body z druhých šancí, to nás dnes pokořilo. Navíc jsme v druhé půli ztratili koncentraci v útoku a výhra nám jasně utekla," okomentoval zápas trenér Miami Erik Spoelstra.

Play off NBA:
2. kolo:
Západní konference - 7. zápas:
Oklahoma City - Memphis 105:90 (konečný stav série 4:3).
3. kolo:
Východní konference - 1. zápas:
Chicago - Miami 103:82.

Reklama

Související témata: