Hlavní obsah

Lovosičtí házenkáři jsou zase o krůček blíž k titulu

Zase o krůček blíž k zisku historického titulu jsou házenkáři Lovosic, kteří tři kola před koncem soutěže vedou v tabulce extraligy před pražskou Duklou o jeden bod. Pomohlo jim k tomu i vítězství nad Zubřím, jež nyní na třetím místě ztrácí na lídra už pět bodů. „Snad naše úsilí dotáhneme, i když to bude ještě těžké,“ říká lovosický trenér Vojtěch Srba v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér házenkářů Lovosic Vojtěch Srba

Článek

Cítíte, že máte na dosah triumf v extralize?

O těch našich nadějích se hovoří už dva nebo tři měsíce. Jsem rád, že si udržujeme standardní výkonnost. A čím zbývá do konce méně kol, tím je konečný úspěch stále reálnější. Abychom měli situaci pod svou kontrolou, potřebujeme z nadcházejících dvou zápasů venku vytěžit aspoň bod. A pak bychom si to rozdali v přímém souboji o titul s Duklou.

Už nyní je ale prakticky jisté, že budete mít nejhůř stříbro, což už samo o sobě je největší úspěch Lovosic v historii. Uvědomujete si to?

Každá medaile je příjemná, a jelikož jsme v minulosti získali už dvě bronzové, chtěli jsme se letos dostat o kousek výš. Takže v tomto směru to jsou hezké pocity. Sezóna ale ještě neskončila, na bilancování bude času dost.

Co vám ukázalo minulé utkání se Zubřím?

Hrálo se na hranici agresivity, brankáři na obou stranách podávali vynikající výkony. Proto padlo málo gólů. V prvním poločase jsme měli problém v postupném útoku. Ale pak jsme se zlepšili v přechodu do ofenzivy a kluci dokázali, že vědí, o co teď v závěru extraligy jde.

Jak vám pomáhá lovosické publikum?

To, co diváci v naší hale předvádějí, je fantazie. I když třeba neprodukujeme v některých úsecích zápasů optimální hru, fanoušci nás ženou dopředu. V poslední době za námi jezdí i na hřiště soupeřů, skvěle nám fandili na Dukle v Praze i v Plzni.

Co bude rozhodovat ve finiši extraligy?

Bude to hodně o zkušenostech, když nasazení všech týmů beru jako samozřejmost. Musíme být ostražití, ale zároveň věřit ve vlastní schopnosti. Do nejbližšího utkání v Hranicích na Moravě půjdeme s vědomím, že je v našich silách něco uhrát. Nejlepší by bylo vítězství. A totéž platí i o následujícím startu v Karviné, která ale bude doma jako tradičně hodně silná.

Reklama

Související témata: