Hlavní obsah

Pavel Houška je nejužitečnějším hráčem basketbalové ligy

PRAHA

Děčínský pivot Pavel Houška se stal poprvé v kariéře nejužitečnějším hráčem české nejvyšší soutěže basketbalistů, v níž se nyní hrají semifinálové zápasy. V anketě časopisu Basketmag, v níž hlasují ligoví trenéři, zástupci klubů a další experti, sedmadvacetiletý Houška zvítězil před prostějovským Kylem Landrym. V minulých dvou sezonách triumfoval Arthur Lee, který ale už z Nymburka odešel.

Článek

Houška stanul na pomyslném trůnu díky nejlepší sezoně v kariéře. V průměru na zápas zatím nastřílel přes 15 bodů a nasbíral téměř devět doskoků.

Hráčem s největším zlepšením se stal Pavel Pumprla z Nymburka. Titulem nejlepšího obranáře, který loni získal právě Pumprla, se může letos pyšnit jeho spoluhráč z týmu sedminásobných českých mistrů Radek Nečas. Objevem sezony je Michal Šotnar z USK Praha a mezi trenéry zvítězil kouč Děčína a zároveň mužské reprezentace Pavel Budínský.

Anketa Hvězdy Mattoni NBL 2010/11:
Nejužitečnější hráč: Pavel Houška (Děčín).
Hráč s největším zlepšením: Pavel Pumprla (Nymburk).
Objev do 21 let: Michal Šotnar (USK Praha).
Nejlepší defenzivní hráč: Radek Nečas (Nymburk).
Nejlepší trenér: Pavel Budínský (Děčín).
All Stars: Eugene Lawrence (Prostějov), Chester Simmons a Pavel Pumprla (oba Nymburk), P. Houška (Děčín), Kyle Landry (Prostějov).
All Stars (čeští hráči): Michal Čarnecký (Opava), Slezák, Pumprla, Petr Benda (všichni Nymburk) a P. Houška.
All Stars (cizinci): Lawrence, Chester Simmons (Nymburk), Benas Veikalas, Kyle Landry (Prostějov), Marcus Arnold (Pardubice).

Reklama