Hlavní obsah

Volejbalisté Kubala s Benešem budou v Praze nejhůře devátí

Plážoví volejbalisté Petr Beneš s Přemyslem Kubalou skončí na turnaji Světového okruhu v Praze nejhůře devátí. Česká dvojice dnes dokázala v druhém kole otočit zápas s Lotyši Martinsem Plavinšem a Janisem Šmedinšem a pro prohrané první sadě nakonec zápas vyhrála 2:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Beneš s Přemyslem Kubalou (vlevo).

Článek

Na štvanickém písku už naopak skončili Jan Dumek s Martinem Tichým i Martin Lébl a Michael Plaček, kteří prohráli v prvním kole i v opravách a budou pětadvacátí.

"Je to úžasné. V prvním setu jsme chybovali, což je důkaz, že to ještě nemáme v ruce, a o to je to cennější výhra a má svoji váhu," radoval se Kubala. "Bylo to na morálku, nemáme natrénováno s balonem ani fyzičku," oddechoval Beneš.

V pátek se Češi mohou těšit na nejlepší pár světa Todd Rogers, Phil Dalhausser. Američané letos ještě neprohráli ani jeden z 14 zápasů. "Chtěli jsme je, bude to zážitek hrát s nejlepšími beachvolejbalisty světa a máme s nimi z loňska nevyřízené účty," připomněl Kubala červencovou prohru 1:2 v Gstaadu. "Půjdeme do nich zodpovědně, nebudeme bláznit, ale zároveň si ten zápas zkusíme užít," uvedl Beneš.

V pražském utkání druhého kola s Lotyši vedli Kubala a Beneš v prvním setu 10:4, ale náskok neudrželi a set ztratili. "Moc jsme chybovali a moc jsem nám nevěřil," řekl Beneš, které měl problém s fyzičkou. "Ale makal jsem, makal, a když jsme vyhráli druhý set, tak jsem do toho dal v tie-breaku vše a vyšlo to," ulevil si Beneš.

V prvním kole Beneš s Kubalou porazili Švýcary Martina Lacigu a Jonase Weingarta 21:19 a 21:16. "Vycházela nám taktika nehrát na jednoho hráče a rozhodl první set. To jednou budu pouštět synovi, jak se hraje koncovka," řekl Beneš.

Beneš s Kubalou spolu trénují na písku jen krátce a hrají letos první turnaj světové série. "Máme rezervy a silnější soupeř by je potrestal. Největší měrou se o výhru zasloužil Petr, který zvládl výborný zápas," pochválil Kubala partnera.

Vyrovnaný první set se Švýcary získali Češi v koncovce díky skvělému Kubalovu bloku. "Čekal jsem na něj celý set, protože v písku ještě plavu," řekl Kubala, pro kterého až na začátku května skončila sezona v šestkovém volejbalu.

Weingart s Lacigou, který má české kořeny a s bratrem Paulem se stal třikrát mistrem Evropy, prošli do hlavní soutěže akce s dotací 190 tisíc dolarů z kvalifikace. Českou dvojici trápili i na začátku druhého setu, ale Beneš s Kubalou je v závěru přehráli.

Dumka s Tichým poslali podle očekávání z 1. kola do oprav favorizovaní Brazilci Emanuel s Alisonem. "Nebylo snadné se rozjet proti tak dobrému páru. Jejich kvalita a výška bloků byly nad naše síly," zhodnotil zápas Tichý, který svým servisem celou hlavní soutěž turnaje zahájil. "Bylo krásné, když publikum ztichlo," řekl Tichý.

V opravách se Tichý s Dumkem vůbec nechytili proti německému páru Erdmann, Matysik. "Byli ve všem lepší, stoprocentně lepší," řekl Dumek zklamaně.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Praze:
1. kolo: P. Beneš, Kubala (9-ČR) - M. Laciga, Weingart (24-Švýc.) 2:0 (19, 16), Emanuel, Alison (2-Braz.) - Dumek, Tichý (31-ČR) 2:0 (13, 17), Dollinger, Windscheif (23-Něm.) - Lébl, Plaček (10-ČR) 2:1 (19, -18, 13),
2. kolo: Beneš, Kubala - Plavinš, Šmedinš (8-Lot.) 2:1 (-18, 15, 11),
opravy - 1. kolo: Erdmann, Matysik (15-Něm.) - Dumek, Tichý 2:0 (11, 7), Gunnarsson, Brinkborg (26-Švéd.)- Lébl, Plaček 2:0 (23, 13).
Oba poražené české páry skončily na děleném 25. místě.

Reklama

Související témata: