Hlavní obsah

Beneš s Kubalou v Praze podlehli americkým suverénům

PRAHA

Plážoví volejbalisté Petr Beneš s Přemyslem Kubalou prohráli v třetím kole turnaje Světového okruhu v Praze s Toddem Rogersem a Philem Dalhausserem z USA dvakrát 19:21 a odpoledne je čekají opravy. Český pár nasazené jedničky potrápil, ale na letos neporažené Američany nevyzrál.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Beneš (vpravo) smečuje přes Janise Šmedinše z Lotyšska.

Článek

"Byli preciznější ve všech herních činnostech a neudělali tolik nevynucených chyb. My jsme nenahrávali ideálně a proti bloku Dalhaussera to pak není snadné. Hráli výborně a potvrdili, že jsou nejlepší na světě," řekl Kubala České televizi.

Olympijští vítězové z Pekingu Rogers a Dalhausser vstoupili do zápasu sebejistě a získali náskok 3:0, ale české duo úspěšnou šňůrou otočilo a vedlo 7:4. Američané se ale nenechali rozhodit, ukázali svou třídu a po Benešových chybách vyhráli koncovku.

Vstup do druhého setu měli lepší domácí hráči, ale Rogers a Dalhausser si brzy vypracovali dvoubodový náskok, který si na centrkurtu v pohodě udržovali. Kubala sice dokázal odvrátit dva mečboly, ale při třetím trefil Beneš z podání síť.

Beneš s Kubalou mají jistotu, že na Štvanici, kde hrají svůj letošní první turnaj mezi elitou, skončí nejhůře devátí, ale vylepšit pozici si mohou výhrou v opravách. V tom případě by hráli i v sobotu a patřilo by jim nejhůře sedmé místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Praze:
3. kolo: Rogers, Dalhausser (1-USA) - P. Beneš, Kubala (9-ČR) 2:0 (19, 19).

Reklama