Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu dobrou obranou porazili Oklahomu

OKLAHOMA CITY

Basketbalisté Dallasu ve třetím finále Západní konference NBA zvítězili v Oklahomě 93:87 a vedou v sérii 2:1. Mavericks v průběhu sobotního zápasu vedli už o 23 bodů, Thunder sice v závěru mocně dotahovali, ale zvrátit utkání už nestihli.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Dirk Nowitzki z Dallasu (vlevo).

Článek

Dallas na soupeře vlétl od začátku a zkraje druhé čtvrtiny vedl 35:12. Od té chvíle domácí začali mírně stahovat, přiblížili se až na čtyři body, ale otočit zápas nedokázali. Nenapodobili tak Portland, kterému se právě z manka 23 bodů povedlo porazit Dallas v utkání prvního kola play-off. Thunder se to nepovedlo i kvůli tragické střelbě z dálky. První trojku Oklahomy trefil až v poslední minutě zápasu Russell Westbrook a byl to jediný úspěšný tříbodový pokus ze 17.

Westbrook byl nejlepším střelcem večera s 30 body, ale zároveň ztratil sedm míčů. Jeho kolega Kevin Durant se dostal na 24 bodů, trefil však pouze sedm z 22 střel a bilanci trojkových pokusů měl 0/8. Celkově v sérii trefil pouze dvě trojky z 18. "To nejsem já, abych netrefil 13 trojek v řadě. Trénuji je každý den. Střílel jsem z dobrých pozic, ale prostě to jen nepadlo do koše," zoufala si mladá hvězda.

Oklahomě na rozdíl od druhého utkání nezahrála moc dobře lavička, která tentokrát v součtu přispěla pouze 16 body.

Mavericks předvedli týmový výkon. Nejvíce bodů - 18 zaznamenali Dirk Nowitzki a Shawn Marion. Německé hvězdě se ale utkání podobně jako Durantovi moc nepovedlo. Střelbu z pole měl jen 7/21 a navíc ztratil sedm míčů. Dallas však díky výborné obraně další mimořádný výkon od "Dirkulese" nepotřeboval. "Dnes jsme byli defenzivně o hodně lepší a u toho musíme zůstat. V prvních dvou zápasech série jsme bránili strašně. Teď je před námi výzva, udržet obranu na téhle úrovni," řekl kouč Dallasu Rick Carlisle.

Dallas v play-off zvítězil už počtvrté v řadě na palubovce soupeře. K této sérii může přidat další úspěch v pondělí, kdy se čtvrté utkání hraje znovu v Oklahomě.

3. kolo play-off NBA:
Finále Západní konference - 3. zápas:
Oklahoma City - Dallas 87:93 (stav série 1:2).

Reklama