Hlavní obsah

Slávistky vyhrály ve Veselí 22:21, finále rozhodne pátý zápas

VESELÍ NAD MORAVOU

Házenkářky Veselí nad Moravou prohrály ve čtvrtém finálovém utkání se Slavií Praha 21:22 a po sobotní vítězstvím neproměnily v domácím prostředí mečbol. Stav série je nerozhodný 2:2, nového mistra určí pátý duel ve středu v Praze.

Článek

Na rozdíl od soboty podala Slavia od úvodních minut koncentrovaný výkon, hrála pozorně v obraně a tým držela výborná brankářka Satrapová. Postupně získaly Pražanky tříbrankový náskok. Domácí házenkářky zápolily v úvodu s nervozitou, ztrácely míče při zakládání akcí a nedokázaly zastavit důraznou Tomečkovou a slávistickou střelkyni Černou.

Teprve po dvaceti minutách se podařilo Veselí srovnat krok i výsledek na 8:8, hlavní podíl na tom měla přesně zakončující Fleková. Vyrovnaná partie vydržela do pauzy.

Ve druhé části nezachytily domácí hráčky tlak soupeřek, k neudržení byla zejména kanonýrka Černá a slávistky si pěti góly vypracovaly náskok. Trenér domácího týmu Peter Sabadka změnil taktiku a vysunul Súkenníkovou na hrot obrany. V bouřlivé kulise se hráčky Veselí vzchopily a postupně korigovaly výsledek. V dramatickém závěru nejlepší hráčky domácího týmu Fleková a Súkenníková postupně snížily na rozdíl jediné branky, slávistky si však výhru vzít nenechaly.

Play-off interligy házenkářek: Finále
Veselí nad Moravou - Slavia Praha 21:22 (12:13)
Nejvíce branek: Fleková 9/1, Súkeníková 5, Chmelařová 3, Drotárová 2 - Černá 9, Kutlvašrová 4/2, Tomečková 4, Keclíková 3. Rozhodčí: Manďák, Faitus. Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/2. Vyloučení: 7:12. Diváci: 500. Stav série: 2:2.

Reklama