Hlavní obsah

Miami v čele s Boshem doma opět neprohrálo a vede nad Chicagem už 2:1

MIAMI

Po třetím vzájemném utkání v play off mezi nejlepšími týmy Východní konference mají blíž do finále NBA basketbalisté Miami. Na domácí palubovce v neděli porazili Chicago 96:85 a v sérii se ujali vedení 2:1. Před vlastními diváky tým Heat ještě ve vyřazovací části neprohrál, tentokrát na tom měl hlavní zásluhu autor 34 bodů Chris Bosh. Čtvrtý zápas je na programu v úterý znovu v Miami.

Foto: Hans Deryk , Reuters

Poklonu Chrisi Boshovi vysekl i LeBron James (vpravo).

Článek

Bosh minul první tři střely, ale ve zbytku utkání trefil 13 z 15 pokusů. V poslední části od stavu 72:68 pro Miami dal osm bodů v řadě, čímž prakticky zlomil vývoj utkání.

"Dnes byl velmi agresivní v útoku. Hrál výborně. Myslím, že jsme mu moc brzy dovolili nabrat sebevědomí. Jakmile si začne takhle věřit, je těžké ho ubránit," řekl o hvězdě večera trenér Chicaga Tom Thibodeau. "Chris byl dneska skutečně v laufu. A když je na tom některý z našich hráčů takhle, pak se snažíme, aby byl neustále ve hře," dodal spoluhráč LeBron James. Sám přispěl 22 body a 10 asistencemi, Dwyane Wade nastřílel 17 bodů.

Chicago táhl Carlos Boozer, který k 26 bodům přidal 17 doskoků, nejužitečnější hráč ligy Derrick Rose zůstal na 20 bodech. Oba ale shodně trefili jen osm z 19 střel, Rose v poslední čtvrtině přispěl jen dvěma body. "Je to škoda. LeBron a Dwyane nehráli úplně skvěle, přesto jsme nenašli cestu k vítězství," litoval Rose. Jeho tým poprvé od února prohrál dva zápasy za sebou.

Výsledek 3. kola play off basketbalové NBA:
Finále Východní konference - 3. zápas:
Miami - Chicago 96:85 (stav série 2:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články