Hlavní obsah

Dallas po senzačním obratu vyhrál v Oklahomě a od finále NBA jej dělí jen krok

Basketbalisty Dallasu dělí jediný krok od postupu do finále NBA. Po vítězství 112:105 po prodloužení vedou nad Oklahomou už 3:1 na zápasy, v pondělním duelu přitom ještě pět minut před koncem základní hrací doby prohrávali o 15 bodů.

Foto: Bill Waugh , Reuters

S Dirkem Nowitzkým si hráči Oklahomy neveděli v závěru rady.

Článek

Pak se jim ale povedl nevídaný obrat, domácí si v závěru vůbec nevěděli rady s Dirkem Nowitzkým. Dallas od stavu 84:99 vyhrál koncovku 17:2 a během této šňůry německý basketbalista nastřílel 12 bodů. Celkem si jich v utkání připsal 40.

Domácím nepomohla k vyrovnání série ani výrazná převaha v doskakování (55:33). "Nám se v závěru konečně začaly dařit i nějaké doskoky. Do té doby nás to zabíjelo, oni měli neustále druhou šanci na zakončení. Ale na konci se nám je podařilo zastavit," konstatoval Nowitzki.

Jason Terry (vlevo) podpořil hvězdu Mavericks 20 body.foto: Reuters/Bill Waugh

"Jsou chvíle a situace, ve kterých se projeví odvaha a mentální síla mužstva. A to byl dneska přesně ten moment," řekl Jason Terry, který hvězdu Mavericks podpořil 20 body. Veterán Jason Kidd přidal 17 bodů včetně tříbodového koše 40 sekund před koncem za stavu 105:105, na který už Thunder nedokázali odpovědět.

Oklahomu táhl její ostrostřelec Kevin Durant s 29 body a 15 doskoky, k tomu ale zaznamenal také devět ztrát míče. Thunder se jich dopustili celkem 25, což je zřejmě stálo vítězství.

Hvězda Oklahomy Kevin Durant neměla svůj den.foto: ČTK/AP/Sue Ogrocki

"Takovou prohru je těžké vstřebat, ale musíme se z ní poučit. Naši hráči bojovali, ale v koncovce se jim v útoku přestalo dařit. Hlavně musíme dělat lepší rozhodnutí s balónem; ztratit 25 míčů, to je opravdu hodně," řekl kouč Oklahomy Scott Brooks. Jeho tým prohrál na vlastní palubovce podruhé za sebou, což se mu stalo poprvé v sezóně.

Páté finále Západní konference je na programu ve středu v Dallasu.

Výsledek 3. kola play off basketbalové NBA:
Finále Západní konference - 4. zápas:
Oklahoma City - Dallas 105:112 po prodl. (stav série 1:3)

Reklama

Související témata: