Hlavní obsah

Házenkářky Veselí nad Moravou se staly českými mistryněmi

Házenkářky Veselí nad Moravou se staly mistryněmi České republiky. V pátém finálovém utkání české fáze interligy porazily Slavii Praha na její palubovce 28:21 (16:12) a v sérii zvítězily 3:2 na zápasy. Veselské "panenky" získaly třetí titul v historii po letech 2006 a 2009, pražskému soupeři oplatily loňskou finálovou prohru 1:3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost házenkářek Veselí nad Moravou z vítězství v české fázi interligy.

Článek
Fotogalerie

Nové šampionky získaly náskok hned v úvodu a ve třetí minutě vedly 3:0. Po čtvrthodině hry ztrácela Slavia už šest branek (5:11), poté co především Drotárová byla střelecky při chuti, zdatně jí navíc sekundovala Fleková a domácí obrana byla často bezradná.

Slávistky sice na úvod druhého poločasu předvedly náznak možného zvratu, ale blíže než na jeden gól (19:20) ve 46. minutě se už nedostaly. Závěrečných třináct minut patřilo jednoznačně znovu soupeřkám, které už na palubovce kralovaly, a to i díky brankářce Lence Černé, která před dvanácti dny oslavila 45. narozeniny. Dnes získala svůj jedenáctý titul v kariéře - ve sbírce má jeden federální, šestkrát byla mistryní Francie a počtvrté se raduje v české lize.

"Jsem nadšená, hrozně jsem si celou sérii užívala a jsem rozhodnutá, že v kariéře končit zatím nebudu. Snad nebudu brzy babičkou, abych se nemusela začít věnovat něčemu jinému," žertovala házenkářská legenda, které vysekl poklonu i slávistický trenér Martin Pína. "Je to házenkářský Jágr," prohlásil kouč uznale.

Pína připustil, že mistrovský titul je ve správných rukách. "Veselí bylo v sérii skutečně lepší, výkon Černé byl neuvěřitelný," řekl loučící se trenér o soupeři, který skončil v dlouhodobé části interligy na pátém místě, zatímco Slavia ji vyhrála.

Trenér vítězek Peter Sabadka si počínající oslavy titulu užíval. "Jsem na svůj tým hrozně pyšný. Několikrát během sezony jsme byli skoro na dně, ale do finále šly holky s pokorou a nakonec se povedl skvělý úspěch," radoval se kouč nových mistryň.

Finále českého play-off interligy házenkářek, 5. zápas:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 21:28 (12:16)
Nejvíce branek: Černá 6/2, Kutlvašrová 5/1, Knedlíková 4 - Drotárová 8, Fleková 7/1, Chmelařová 5. Rozhodčí: Brunovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 6/3 - 1/1. Vyloučení: 2:4. Diváci: 400. Konečný stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: