Hlavní obsah

Basketbalisty Lakers by měl převzít bývalý kouč Clevelandu Brown

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers už s největší pravděpodobností našli náhradu za legendárního kouče Phila Jacksona, jenž se po vyřazení z play-off rozloučil s trenérskou kariérou v NBA. Čtyřletou smlouvu se slavným kalifornským klubem by měl podepsat Mike Brown, bývalý kouč Clevelandu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kobe Bryant z Los Angeles Lakers

Článek

Lakers potvrdili, že jednání s Brownem jsou na dobré cestě. "Máme už nástinů dohody a doufáme, že bychom mohli podepsat smlouvu během několika příštích dnů," uvedli loňští šampionu v prohlášení.

Jednačtyřicetiletý Brown koučoval Cavaliers v letech 2005-2010. Loni byl od mužstva odvolán, když po vítězství v základní části jeho svěřenci v čele s hvězdným LeBronem Jamesem nepostoupili ani do finále Východní konference. Trenér roku 2009 nicméně dovedl Cleveland alespoň do druhého kola play off v každé z pěti sezon a v roce 2007 ho zastavilo až ve finále San Antonio.

Lakers opustil po vyřazení od Dallasu ve druhém kole pětašedesátiletý Jackson a rozhodl se, že už definitivně končí s trénováním. Nejúspěšnější kouč v historii NBA dovedl Lakers k pěti titulům, předtím získal šest prstenů pro šampiony na lavičce Chicaga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články