Hlavní obsah

Basketbalistky porazily Rusko a turnaj ve Varech vyhrály

KARLOVY VARY

České basketbalistky porazily na závěr Velké ceny Karlových Varů Rusko 70:62 a celý turnaj vyhrály. Domácí tým v neděli připravil soupeři první porážku a při bodové rovnosti o jeho prvenství rozhodl výsledek vzájemného zápasu. Svěřenkyně Lubora Blažka potvrdily proti tradičně silným Ruskám lepšící se souhru po páteční porážce s Polskem a sobotním úspěchu nad Lotyšskem.

Foto: Jan Sokol, ČTK

České basketbalistky slaví s diváky vítězství nad Ruskem.

Článek

"Porazit Rusko má vždy svojí hodnotu, to se nestává každý týden," pochvaloval si kouč Blažek. "Kdo nás viděl proti Polsku, nevěřil by, že takhle zvedneme hlavu. S Ruskem se určitě potkáme na mistrovství Evropy, takže dnes nešlo ani tak o výhru či prohru, ale spíše o to, aby se nás Rusky tak trochu bály. Výkon byl dobrý. Celý turnaj byl pro nás přínosem," dodal domácí trenér.

České vicemistryně světa s obávaným soupeřem prohrávaly maximálně o dva body, většinu zápasu naopak byly těsně vpředu, a to především díky Evě Vítečkové. Členka All Star týmu z loňského stříbrného mistrovství světa našla střeleckou mušku a už do poločasu dala 14 bodů. Nakonec byla suverénně nejlepší střelkyní zápasu s 26 body.

Český tým rozhodl zápas v poslední čtvrtině devítibodovou šňůrou od stavu 54:52, v níž Vítečková dala pět bodů za sebou včetně jedné ze svých tří trojek.

"Česká obrana byla na naše akce připravená. Udělali jsme hodně chyb. V zápase se projevila lepší fyzická připravenost a rychlost českých hráček," řekl ruský kouč Boris Sokolovskij.

V přípravě na červnové mistrovství Evropy nyní basketbalovou reprezentaci čekají přípravné zápasy s Francií 2. a 3. června v Praze na Folimance.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články