Hlavní obsah

Basketbalistky USK slaví proti Lvicím 200. ligovou výhru v řadě

Praha

Basketbalistky USK Praha vyhrály v lize dvoustý zápas v řadě. V nahuštěném programu tohoto týdne porazily v předehrávce 14. kola druhý celek tabulky Hradec Králové 94:60 a navázaly na suverénní úterní výhru nad Ostravou. V pátek Pražanky čeká jako poslední z třízápasové domácí série duel s Trutnovem, příští týden absolvují v podobně rychlém sledu tři zápasy v euroligové "bublině" v Istanbulu.

Foto: ZVVZ USK Praha

Ilustrční foto.

Článek

Úřadující šampionky dnes na rozdíl od vyrovnaného prvního vzájemného utkání v sezoně nedaly Lvicím šanci. Úvodní čtvrtinu vyhrály 27:9, když se o téměř všechny body USK postaraly Alyssa Thomasová, Brionna Jonesová a Kateřina Elhotová. Pak se sice hra více vyrovnala, i tak ale domácí hráčky v poločase vedly o 21 bodů.

Po přestávce přidaly Pražanky na agresivitě v útoku a rozdíl ve skóre tak postupně ještě narůstal. Thomasové nakonec unikl triple-double o jedinou asistenci, jinak zaznamenala 21 bodů a deset doskoků. Nejlepší střelkyní duelu byla s 29 body Jonesová, Kateřina Elhotová jich nasbírala 15.

Basketbalová Renomia liga žen - 14. kolo:
USK Praha - Hradec Králové 94:60 (26:9, 45:24, 69:42)
Nejvíce bodů: Jonesová 29, Thomasová 21, Kat. Elhotová 15, Dojkičová 10 - Marečková 18, Čuperková a Březinová po 9.

Reklama

Související témata: