Hlavní obsah

Basketbalistky i podruhé s Francií v přípravě prohrály

České basketbalistky prohrály i druhé přípravné utkání s Francií. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka dnes v Praze podlehly mistryním Evropy 52:63. Nejlepší střelkyní zápasu byla autorka 20 bodů Sandrine Grudaová, v týmu vicemistryň světa zaznamenaly po deseti bodech Kateřina Elhotová a Eva Vítečková.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Lubor Blažek (druhý zprava) udílí pokyny svým svěřenkyním.

Článek

"Tvoříme nový tým a Francie je silný soupeř, který je navíc doplněn o hráčky, které nebyly před dvěma lety u triumfu v Lotyšsku. Jsem rád, že si dnes proti takovémuto soupeři mohly zahrát všechny hráčky," řekl po utkání Blažek.

Domácí výběr přitom vyhrál poločas o pět bodů, jenže v třetí čtvrtině o svůj náskok přišel. Závěr zápasu pak už měly plně ve svých rukou Francouzky, které ve čtvrtek na Folimance zvítězily čtrnáctibodovým rozdílem.

"O prohře rozhodly především naše ztráty a hlavně nedůslednost na obranném doskoku. Nebýt těchto zaváhání, mohla být prohra nižší," konstatoval Blažek.

Počáteční nápor soupeřek zastavila aktivní zónová obrana českého týmu. Na druhé straně se střelecky dařilo Vítečkové, která svými přesnými trojkovými pokusy udržovala náskok.

Francouzky se dlouho nebyly schopné dostat do herní pohody, která je provázela po celý čtvrteční zápas. Nebýt trojky v poslední vteřině druhé čtvrtiny, mohl být poločasový náskok domácích basketbalistek ještě vyšší.

Jenže během úvodních pěti minut druhé půle dokázaly Francouzky vyrovnat. Přitlačily v defenzivě, Češkám přestaly vycházet útočné kombinace a nedařilo se jim ani v doskakování pod vlastním košem. Nepříznivý vývoj už neotočil ani návrat k zónové obraně.

Možnost nápravy budou mít české basketbalistky ve středu a ve čtvrtek v Klatovech, kde hostí Chorvatsko. Oba zápasy začnou v 18:00.

Přípravné utkání basketbalistek v Praze:
Česká republika - Francie 52:63 (19:15, 32:27, 41:43)
Nejvíce bodů: Vítečková a Elhotová po 10, Pecková 6 - Grudaová 20, Yacoubouová 10, Miyemová 9. Rozhodčí: Zachara, Vyklický, Vondráček (všichni ČR). Trestné hody: 12/10 - 14/7. Fauly: 14:11. Trojky: 4:2. Diváci: 350.

Reklama

Související témata: