Hlavní obsah

Jsem vyčerpanější než hráči, tvrdil kouč Pauza po titulu házenkářů Dukly

LOVOSICE

Pražská Dukla oslavila v Lovosicích titul v házenkářské extralize mužů. Soutěž nakonec vyhrála s náskokem čtyř bodů před Lovosicemi, které tabulku dlouho vedly, ale závěr sezóny nezvládly. Zatímco Dukla se dočkala triumfu po šestnácti letech, Severočeši i druhým místem vybojovali vůbec nejlepší umístění v extraligové historii klubu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Házenkáři Dukly se radují z mistrovského titulu

Článek

„Je to můj jubilejní desátý titul. Po devíti, které jsem získal jako hráč, jsem se dočkal i jako trenér,“ pyšnil se Pavel Pauza, kouč Dukly. „Je to famózní zážitek. Jsem vyčerpaný víc než hráči. Ne, že bych pil, ale zápas mě prostě vtáhl tak do sebe, že jsem si uvědomil, jak jsme na tenhle úspěch dlouho čekali. Oba celky hrály na dně rezerv. Trošičku nám zbylo víc sil, což rozhodlo. Stejně tak výkon našeho brankáře Petržaly a vyloučení lovosického Havláta. Nakonec jsme byli šťastnější. I když se nehrálo play-off, bylo to krásné finále. Pro diváky, hráče, televize, prostě pro všechny, koho zajímá házená,“ líčil Pauza.

A cenil si toho, že se tým semkl na začátku nadstavbové části extraligy. „Měli jsme problémy s marodkou, zranil se Landa. Tři týdny jsme trénovali v devíti. Po cestě do Karviné a do Hranic se parta obrovsky stmelila. Individualismus se změnil v kolektivní pojetí. Do nadstavby jsme šli se ztrátou tří bodů na Lovosice a nakonec jsme je předstihli o sedm bodů, to je vynikající bilance. Kdyby mi někdo řekl, že si v posledním kole zahrajeme o titul, tak bych tomu někdy v lednu nevěřil,“ vykládal Pauza.

A měl radost z toho, že sezóna už skončila. „Už jsem se modlil, aby byl konec. Ale uspokojení není na místě. Odejdou nám Polášek a zřejmě i Horák a vrátí seznovu na začátek přípravy,“ věděl Pauza.

Svůj poslední zápas kariéry odehrál Daniel Čurda. „Do Dukly jsem přišel v roce 1996 po jejím titulu, na který nyní čekala šestnáct let. Do Lovosic jsme jeli po sérii osmi vítězství a byli jsme psychicky nahoře, kdežto domácí byli tři týdny pod tlakem. A to také rozhodlo. Oba týmy se vyšťavily úplně do maxima. I pro Lovosice je druhé místo úspěchem, ale naše první místo je ještě o krůček výš. Říkalo se, že sláva Dukly je zašlá, ale zareagovali jsme na to tím nejlepším způsobem,“ povídal házenkář, který zastává v Dukle i post sportovního ředitele. „Pochválím se za to, že jsem si vybral výborné hráče. A co se týče mě, je nejlepší odejít v nejlepším. Nikdo mě nepřemluví, abych hrál dál. Už na to ani nemám,“ smál se Čurda.

Reklama