Hlavní obsah

Brzy doceníme i druhé místo, říká lovosický kouč Srba

Na samotný vrchol nedosáhli, přesto házenkáři Lovosic získali největší úspěch v klubové historii. A tím je stříbrná medaile z právě skončeného ročníku extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zdeněk Polášek z Dukly Praha (vlevo) útočí v utkání s Lovosicemi. Vpravo přihlíží Jakub Škvařil a vzadu Jiří Motl.

Článek

„Sezóna byla nesmírně dlouhá. Hned po posledním zápase s Duklou, která se na naší palubovce radovala z titulu, převládá zklamání, ale určitě brzy doceníme i druhé místo. I to je pěkné a truchlit nebudeme,“ svěřil se pro Sport.cz lovosický trenér Vojtěch Srba.

K tomu, aby Severočeši mohli zvednout mistrovský pohár, potřebovali Duklu porazit o tři góly. V jednu chvíli vedli dokonce o pět. „Věřil jsem celou dobu, že uděláme titul. Bohužel jsme se dostali do oslabení o několik hráčů, a to nás stálo spoustu sil. Nakonec nám chybělo chladnokrevnější zakončení. Zkrátka jsme nezvládli jeden úsek zápasu. Udělali jsme menší chyby, které pramenily z riskování. Ale myslím, že jsme bitvu odehráli nadoraz. Stejně jako hráči jsem absolutně vyčerpaný,“ rozebíral trenér.

„Dukla ukázala v nadstavbě svoji kvalitu a i s lovosickým vystoupením vyhrála podeváté za sebou, takže jí titul asi patří právem. Ani my se asi nemáme za co stydět,“ líčil Srba. Lovosice dělily v konečné tabulce od Dukly čtyři body. „To už není podstatné. Hraje se na umístění a na závěr sezóny musím říci, že jsme pyšní i na naše diváky. Proti Dukle vytvořili fantastickou atmosféru,“ povídal trenér a potvrdil, že u týmu zůstává.

Kanonýr Motl zůstává

Odejít by neměl ani nejlepší střelec extraligy a lovosický tahoun Jiří Motl. „To, že jsem dal nejvíc gólů, beru jako fakt, že mi kluci výborně nahrávali. Spoléhali na moji koncovku. Ale snažili jsme se hrát kolektivně od obrany. V Lovosicích mám dobrou práci na městském úřadě jako správce počítačové sítě a rozhodl jsem se zůstat v klubu. Chci se s reprezentací probojovat na mistrovství Evropy. Věřím, že si udržím formu i pro extraligu, abychom s Lovosicemi dosáhli ještě na větší úspěch, než letos,“ nechal se slyšet Motl.

Po zápase se uskutečnilo setkání lovosických házenkářů s fanoušky přímo ve sportovním areálu u haly. Došlo i na společné fotografování. „Můžeme vás ujistit, že tenhle tým zůstane pohromadě,“ řekl do mikrofonu Motl a sklidil za to aplaus přítomných.

Reklama

Související témata: