Hlavní obsah

Basketbalistky Frisco Brno opustily čtyři zahraniční opory

BRNO

Bez čtyř zahraničních opor se budou muset v příští sezoně obejít basketbalistky druhého nejlepšího českého týmu Frisco Sika Brno. Tým postupně po uplynulé sezóně opustily obě Švédky Frida Eldebrinková s Lucií Halvarsonovou, Američanka Cheryl Fordová a také rozehrávačka z Černé Hory Jelena Škerovičová.

Článek

"Všechny dostaly podle slov jejich agentů mnohem lepší podmínky s platy minimálně na dvojnásobku toho, co měly v Brně," řekl ČTK asistent trenéra brněnských basketbalistek Milan Veverka, který přivedl do klubu obě švédské reprezentantky. Jejich basketbalové kvality poznal při svém působení u švédské reprezentace.

Eldebrinková zamířila do USK Praha, její krajanka Halvarssonová původně zamýšlela jít do Francie. Nakonec ale uzavřela kontrakt v italském klubu Braccas Geas z města Sesto San Giovanni nedaleko Milána. V italské lize se bude utkávat s Fordovou, která posílí Schio.

"Škerovičovou zlákala nabídka hrát v Rusku. Nevím ale přesně, do jakého klubu zamíří," poznamenal Veverka. Vedení brněnského klubu společně s koučem Janem Bobrovským hledá adekvátní náhradu. Zacelit mezeru po odchodu čtyř klíčových hráček nebude snadné. "Nevzdáváme se. Věřím, že se nám podaří poskládat v rámci omezených finančních možností opět kvalitní tým," dodal Veverka.

Reklama

Související témata: