Hlavní obsah

Házenkářky mistrovského Veselí se přihlásily do Ligy mistryň

VESELÍ NAD MORAVOU

Házenkářky mistrovského Veselí nad Moravou se přihlásily do nového ročníku Ligy mistryň. Vzhledem k nízkému koeficientu české ženské házené čeká na Veselí start hned v úvodním turnaji druhého předkola začátkem září. Český tým bude v ženské Lize mistryň startovat po devíti letech, naposledy hrála v této soutěži Slavia Praha.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost házenkářek Veselí nad Moravou z vítězství v české fázi interligy.

Článek

V Lize mistryň bude v příštím ročníku startovat 32 týmů, definitivní uzávěrka přihlášek je dnes. První kvalifikační turnaj bude na programu od 2. do 4. září. Osm týmů z Řecka, Turecka, Srbska, Nizozemska, České republiky, Portugalska, Slovenska a Švýcarska bude rozděleno do dvou skupin. Turnaje se budou hrát na jednom místě systémem každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postoupí do druhého předkola a poražení budou hrát Evropský pohár.

"Bylo by skvělé, pokud by se nám podařilo získat pořadatelství turnajové skupiny," uvedl sportovní ředitel klubu Vlastimil Procházka. Hráčský kádr mistryň pro příští sezonu opustila pouze Ukrajinka Olga Kornijčuková, vedení klubu jedná o dvou posilách.

Reklama

Související témata: