Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka raději oslavy osmého titulu neplánovali

Výkřiky radosti s vítěznými gesty provázely přebírání mistrovského poháru pro vítěze ligy basketbalistů, který zůstal už poosmé v držení Nymburka. Do toho majitel klubu Miroslav Jansta přebíral od masérů na lavičce lahve šampaňského a spokojeně kropil lepivými kapkami vinného moku klubko hráčů. Oslavy ale hráči ani vedení klubu předem neplánovali.

Foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Mike Lenzly z celku Nymburka (vlevo) a prostějovský hráč Eugene Lawrence v rozhodujícím finále play-off.

Článek

"Nechtěli jsme to zakřiknout. Před týdnem jsme se bavili o oslavě a zakřikli jsme ji," přiznal po utkání pivot Petr Benda, podle nějž se teprve situace nějak neplánovaně vyvine. "Vrátíme se do Nymburka. Buď tam, nebo v Poděbradech něco uděláme," naznačil možný scénář.

Jeho spoluhráč Radek Nečas se divil, že Benda už po druhém vítězství myslel na oslavy. "Podle toho asi ve třetím a čtvrtém zápase hrál, když se už chystal na oslavu," rýpnul si.

"Každé oslavy titulu jsou velké. Nyní se zúročilo naše desetiměsíční úsilí. Každý rok je těžší získat titul. Osm ligových prvenství v basketbale za sebou při vyrovnanosti soutěže je unikum. Dnešní vítězství potvrdilo úspěšnou sezonu. Vyhráli jsme ligu a postoupili ze skupiny Euro Cupu," bilancoval Nečas sezonu.

"Věřím, že nás oslavami nějak provede Láďa Sokolovský, neboť má už svůj desátý titul," řekl Nečas, který si připsal šesté prvenství v ligové soutěži.

Reklama