Hlavní obsah

Házenkářky prohrály i v Černé Hoře, na MS si nezahrají

PLEVLJA

České házenkářky podle očekávání nedokázaly otočit nepříznivý vývoj kvalifikačního dvojzápasu s Černou Horou a na prosincové mistrovství světa v Brazílii se neprobojovaly. V dnešní odvetě na soupeřově hřišti podlehly 26:33, první utkání před týdnem v Olomouci prohrály o 16 branek 26:42.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Česká házenkářka Michaela Hrbková (vpravo) a její černohorská sokyně Andjela Bulatovičová

Článek

Domácí trenér Dragan Adžič nechal v úvodu zápasu odpočívat hlavní opory svého týmu, možná i proto českým házenkářkám lépe vyšel vstup do zápasu. Jejich defenziva pracovala líp než v prvním duelu a deset minut držely se soupeřkami krok. Postupem času však Černohorky začaly prokazovat své kvality a vypracovaly si náskok 7:3. Českým hráčkám pomohl oddechový čas, po kterém třemi brankami za sebou v 18. minutě snížily na 9:11.

Domácí házenkářky ale opět přidaly. Stejně jako v Olomouci se jim dařily kombinace spojek a pivota a neomylně skórovaly hlavně ze střední vzdálenosti, kdy byla po jejich střelách brankářka Satrapová bezmocná. V poločase Černá Hora vedla 16:11.

Kanonáda z prostoru spojek, kde dominovala Bulatovičová, přišla i po přestávce. Nezabránila jí ani druhá brankářka Raníková, která ve 40. minutě nahradila Satrapovou. Ještě ve 43. minutě české hráčky držely pětigólové manko z prvního poločasu, v pohodě hrající soupeřky ale zvýšily až na desetigólový rozdíl 31:21. V závěru hostující celek díky třem brankám Hrbkové porážku zmírnil.

Černá Hora - Česká republika 33:26 (16:11)
Sestava a branky ČR: Raníková, Ajglová, Satrapová - Tomečková 6, Kutlvašrová 3, Luzumová 3, Poznarová 3/3, Martinková 3, Černá 3, Zámorská 1, Hrbková 3, Vítková, Crhová, Adámková, Keclíková 1, Růčková. Rozhodčí: Lythjeová, Christiansenová (Dán.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 4:2. První zápas 42:26, postoupila Černá Hora.

Reklama

Související témata: