Hlavní obsah

Jícha je opět nejlepším českým házenkářem i osobností roku

PRAHA

Nejlepším českým házenkářem byl čtvrtý rok po sobě vyhlášen Filip Jícha, nejlepší hráč světa za rok 2010. Mezi ženami poprvé vyhrála Klára Černá, která na trůnu vystřídala vítězku předchozích tří ročníků ankety Lenku Kysučanovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Jícha s trofejí pro nejlepšího házenkáře světa

Článek

Devětadvacetiletý kanonýr Jícha loni svými góly pomohl německému Kielu k triumfu v Lize mistrů i v bundeslize. Díky výkonům v reprezentačním dresu byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem lednového mistrovství Evropy v Rakousku a stejné pocty se mu dostalo v německé lize.

Na sobotním galavečeru české házené po odpoledním utkání s Nizozemskem, v němž si národní tým výhrou zajistil účast na evropském šampionátu, získal Jícha také cenu pro osobnost roku.

Slávistka Černá byla v uplynulé sezóně s 236 góly druhou nejlepší střelkyní česko-slovenské interligy, kterou s pražským celkem opět vyhrála. V boji o český titul podlehl její tým Veselí nad Moravou. Šestadvacetiletá rodačka z Pardubic byla vyhlášena také nejlepší hráčkou interligy.

V mužské extralize obdržel tuto cenu Jiří Motl s Lovosic, který dal 237 branek a suverénně ovládl soutěž střelců. Talenty roku byli zvoleni Jakub Hrstka, který ze Zubří přestupuje do Prešova, a Michaela Bobrovská z Písku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články