Hlavní obsah

V ulicích Dallasu slavilo s basketbalisty titul čtvrt miliónu fanoušků

DALLAS

S basketbalisty Dallasu dnes v ulicích texaské metropole oslavilo titul mistrů NBA na čtvrt miliónu fanoušků. Čtyři dny po zisku trofeje po finálové výhře nad Miami absolvovali novopečení šampióni tradiční jízdu městem v otevřených vozech, aby se podělili s fanoušky o radost z historického triumfu.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Basketbalisté Dallasu se radují z poháru pro vítěze NBA.

Článek

Mavericks zažili v třicetistupňovém vedru bouřlivé přijetí. Pestrý karneval v ulicích, který financoval výstřední majitel klubu Mark Cuban a vynaložil na něj prý zhruba dva miliony dolarů, přivedl mužstvo po dvoukilometrové jízdě až do domácí arény American Airlines Center. Do haly samotné se pak už s hráči dostalo jen 10.000 majitelů permanentek.

Speciální pozornosti se těšil Dirk Nowitzki, nejužitečnější hráč finálové série. Dvaatřicetiletý německý basketbalista si opakovaně vyslechl bouřlivé skandování "MVP, MVP", které si vychutnával v modrobíle vyzdobeném voze společně s dalšími zkušenými oporami týmu Jasonem Kiddem a Jasonem Terrym. "Na tenhle moment jsem čekal třináct let. Tohle je nejhezčí den mého života, nemám slov," řekl Nowitzki, který v neděli oslaví 33. narozeniny.

Reklama

Související témata: