Hlavní obsah

Už jsem na NBA připravený, věří Rubio před odchodem do Minnesoty

BARCELONA

Španělský basketbalový talent Ricky Rubio potvrdil svůj odchod z Barcelony do NBA, kde bude oblékat dres Minnesoty. Vedení Timberwolves si ho předloni vybralo jako pětku draftu, ale nyní dvacetiletý rozehrávač se rozhodl zůstat ještě v Evropě.

Foto: Albert Gea, Reuters

Španělský basketbalista Ricky Rubio

Článek

"Konečně jsem se rozhodl jít do NBA. Mám sen, který se teď může splnit," řekl dnes Rubio na tiskové konferenci. "Trochu mě to děsí, protože jsem zatím žil jenom v Barceloně, ale těším se na tu výzvu. Bude to náročné, ale pěkné," prohlásil stříbrný olympijský medailista a evropský šampion.

S Barcelonou vyhrál loni Evropskou ligu. "Neodcházím, protože bych si myslel, že tady už nemohu víc dokázat, ale protože si myslím, že už jsem připravený (na NBA). Chci tam nastupovat proti těm nejlepším a vyhrávat. To je moje motivace," uvedla posila Minnesoty, která letos skončila v základní části NBA na posledním místě.

Rubio si během působení v Badaloně a Barceloně třikrát vysloužil ocenění pro nejlepšího mladého hráče Evropy. Letos ho v anketě porazil český talent Jan Veselý z Partizanu Bělehrad, kterého čeká draft NBA příští týden.

Reklama

Související témata: