Hlavní obsah

Veselý se nechá překvapit, který z týmů NBA si ho vybere

NEW YORK/PRAHA

Jediný den dělí basketbalistu Jana Veselého od draftu do NBA, zvýšenou nervozitu však necítí. A to i přesto, že stále neví, který tým si ho zvolí. A ani po tom prý příliš nepátrá a nechá se překvapit.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jan Veselý z Partizanu Bělehrad v utkání proti Nymburku.

Článek

"Neprožívám to nijak extra. Ten pravý chaos začne až dnes. Focení, tiskovky, celý den budu na nohou. Ale dá se to vydržet a vlastně si to i užívám. Na humbuk jsem zvyklý z Partizanu. Každopádně spím dobře a žádné nervy z draftu nemám," prohlásil Veselý na telefonické tiskové konferenci z New Yorku 33 hodin před draftem.

Nervózní není ani přesto, že přiznává, že draft je klíčovým mezníkem jeho života. "Beru to tak, že je to klíčová chvíle. Vždy jsem snil o NBA a teď se rozhodne o tom, zda a kde ji budu hrát. Ale nechávám tomu volný průběh," odmítl úvahy o stresu.

V New Yorku je od pátku a už byl v kontaktu s několika kluby, mimo jiné měl schůzku se zástupci Detroitu, přesto stále netuší, který klub vyřkne při draftu jeho jméno. "Vím, že agenti řeší nějaké podrobnosti, ale já nemám ponětí, kdo to bude. Nechám se překvapit. Možná mi to řeknou chvíli předem a možná ne. Uvidíme. Ale je mi celkem jedno, kdo to bude. Favorita nemám. NBA jsem nesledoval tak podrobně, abych věděl, kde bych měl největší šanci hrát," řekl.

Nesleduje ani spekulace

Přesto předpokládá, že se okruh uchazečů zúžil na Toronto, Washington, Sacramento a Detroit. "Jeden z nich to asi bude, ale opravdu nevím. Nesleduju ani různé spekulace na internetu. Až mě někdo vybere, uvidíme, co bude dál," dodal.

Zájem o něj však podle zámořských informací projevuje i Utah a Minnesota, tyto týmy však prý Veselého nekontaktovaly. "Ne, ne, nic neproběhlo," řekl Veselý, který je přirovnáván k ruské hvězdě Utahu Andreji Kirilenkovi. "To se dobře poslouchá. Andrej je velká hvězda, mám rád jeho styl," přiznal.

V New Yorku je spolu s matkou a sestrou, která se také chystá na basketbalovou kariéru. "Je jí teprve patnáct. Přemýšlíme ale o tom, že taky půjde do Ameriky. Uvidíme, jak to všechno dopadne," prozradil Veselý, který s rodinou využívá čas v americké metropoli na návštěvu pamětihodností. "Už jsme byli v Central Parku. Po draftu sice budu muset kvůli prezentaci do města, které si mě vybere, ale snad se mi povede do New Yorku ještě vrátit, abychom toho viděli co nejvíce."

Také se prý těší na dovolenou, kterou si užije v průběhu července. Proto ho částečně potěšilo, že kvůli chystané výluce v NBA byla zrušena letní liga, která slouží k testování a rozehrání hráčů. "Jsem vlastně rád, protože alespoň bude čas na odpočinek a nebudu muset zase v červenci hrát," dodal Veselý.

Reklama