Hlavní obsah

Basketbalový kanonýr Miloš posílí Svitavy

SVITAVY

Basketbalový kanonýr Pavel Miloš, nejlepší trojkař historie české ligy, po odchodu z Pardubic zakotví v týmu Svitav. Dvaatřicetiletý křídelní hráč má být největší letní posilou východočeského mužstva, které mocně zbrojí na svoji druhou sezonu mezi elitou. Miloš, který se na ligovou scénu letos v lednu vrátil i přesto, že mu loni v létě lékaři diagnostikovali onemocnění roztroušenou sklerózou, ve Svitavách podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Basketbalista Pavel Miloš

Článek

V novém působišti by měl dva metry vysoký vyhlášený kanonýr dostávat víc prostoru než v Pardubicích, kde v letošní sezoně po návratu na palubovky od ledna nastoupil v 17 zápasech. V nich průměrně odehrál osm minut a vstřelil 4,5 bodu.

Pro Miloše je angažmá ve Svitavách už pátou ligovou štací. Začínal v pražské Spartě, pak se někdejší reprezentant objevil v Prostějově, Děčíně a nakonec v Pardubicích, s nimiž získal ligový bronz. V jejich dresu v závěrečném zápase letošní sezony také pokořil hranici 7000 bodů v české lize, což ho řadí na čtvrtou pozici za Josefa Jelínka, Jana Svobodu a Marka Stuchlého.

Svitavy mají před další sezonou velké plány, tým by poprvé rád zkusil atakovat příčky zajišťující účast v play off. Vedení klubu, jehož patronem se stala akrobatická lyžařka Nikola Sudová, už v předstihu prodloužilo smlouvy s klíčovými hráči Borisem Menem, Ladislavem Horákem a Kentem Ravone Georgem.

Reklama

Související témata: