Hlavní obsah

Volejbalistky už mají jistý finálový turnaj Evropské ligy

České volejbalistky už mají jistotu, že si při své premiérové účasti v Evropské lize zahrají finálový turnaj. K závěrečným dvěma zápasům základní části pojedou do Bulharska bojovat o první místo ve skupině B, nicméně vzhledem k vývoji zbývajících dvou skupin už mohou počítat se startem ve Final Four, jenž bude v polovině července hostit Istanbul.

Foto: Sport.cz

České volejbalistky

Článek

Turkyně jako pořadatel měly účast ve finále předem danou, a protože vyhrají svou skupinu, šanci dostane spolu s třemi vítězi skupin i nejlepší celek z druhého místa. A tím budou buď Češky, nebo Bulharky. Oba týmy od sebe dělí po deseti zápasech pouhé dva body a v pátek a v sobotu se poperou o vítězství v "béčku".

Skupinou A suverénně kráčejí zatím neporažené srbské hráčky, šampionky obou dosavadních ročníků Evropské ligy. České volejbalistky budou mít na finálovém turnaji v Istanbulu šanci navázat na mužskou reprezentaci, která letní soutěž v roce 2004 jako první vyhrála.

Po volném víkendu se svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera vrátí ke společné přípravě v pondělí do Nymburka. Vrcholem reprezentační sezony bude mistrovství Evropy od 24. září v Srbsku a Itálii.

Reklama

Související témata: