Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté získali smečaře z Venezuely

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tým českobudějovických volejbalistů získal před obhajobou domácího titulu a startem v Lize mistrů další posilu, venezuelského smečaře Andyho Agustina Rojase Guevaru. Zkušený třiatřicetiletý rodák z Caracasu přichází do české extraligy ze španělského celku Teruel, s nímž získal titul.

Článek

"Je to hráč, který má dost zkušeností, neměl by chybovat, reference na něj byly výborné," řekl Deníku asistent trenéra Stanislav Pochop, který dlouhé roky právě ve španělské lize hrával.

Nejen venezuelský přihrávající smečař by měl Jihočechům pomoci udržet domácí trůn, ale hlavně prosadit se v Lize mistrů, v níž zatím nevyhráli žádný zápas. Před ním kádr posílili dlouholetí reprezentanti univerzál Jakub Novotný a nahrávač Petr Zapletal.

Novotný vytvoří špičkovou dvojici diagonálních hráčů s Motysem, Zapletalovi bude krýt záda bývalý ústecký nahrávač Habr. Trojici zkušených blokařů tvoří Sukuba, Mach a Smrčka a na smečařském postu po návratu Čajana do Zlína a příchodu Rojase zůstali Fila, Michálek a další mladík Procházka.

Reklama

Související témata: