Hlavní obsah

Volejbalistky prohrály v Bulharsku 1:3, postoupily z druhé pozice

SAMOKOV

České volejbalistky prohrály v závěrečném utkání základní části Evropské ligy v Bulharsku 1:3. Ve skupině B obsadily druhé místo a postoupily společně s Bulharkami a vítězi dalších skupin Srbskem a Tureckem na turnaj Final Four, který je na programu příští pátek a sobotu v Istanbulu.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Česká volejbalistka Helena Havelková na ME v Polsku

Článek

"Nepodařilo se nám udržet naši útočnou kvalitu z prvního setu. Škoda druhého setu, ve kterém soupeřky odvrátily ofenzivním pojetím náš setbol. Postupně jsme celý tým prostřídali, neboť jsme chtěli dát šanci všem hráčkám. Známe sice jejich výkonnost z tréninků, potřebovali jsme je ale ověřit při zápasovém zatížení," řekl reprezentační trenér Jiří Šiller.

Do přímého souboje o první místo vstoupily jeho svěřenkyně slibně. V prvním setu navázaly na výkon z pátečního zápasu, v němž nad Bulharkami zvítězily 3:1.

V základní sestavě českého týmu se objevila Kossanyiová místo Barborkové. Na nahrávce v úvodních dvou setech chystala spoluhráčkám útočné akce Mühlsteinová, kterou v dalších dvou sadách vystřídala Kubínová.

Bulharky srovnaly v druhém dějství krok, zlepšily příjem i hru na síti. Ve vyrovnané koncovce měly české hráčky setbol, který však neproměnily. Prohraná sada se odrazila v dalším průběhu utkání.

Bulharky se v bouřlivém domácím prostředí vzchopily, hrály agresivněji a svou dravostí získaly ve střední části obou závěrečných setů bodový náskok, který jim zajistil klid do koncovek.

Po dvou dnech odpočinku se v úterý sejdou české volejbalistky na krátkém soustředění v Kralupech a ve čtvrtek odletí do Istanbulu.

Evropská liga volejbalistek, skupina B:
Bulharsko - Česká republika 3:1 (-19, 25, 20, 19)
Rozhodčí: Jankovič (Srb.), Baťuk (Ukr.). Čas: 107 min. Diváci: 400.
Sestava ČR: Kossanyiová, Pastulová, Havlíčková, Mühlsteinová, Svobodníková, Havelková, libero Jášová - Barborková, Melichárková, Kubínová, Sajdová, Měrková. Trenér: Šiller.
Maďarsko - Izrael 3:2 (-23, -17, 22, 23, 15).
Tabulka:
1.Bulharsko12910232:1329
2.Česko12811231:1427
3.Maďarsko12131717:3110
4.Izrael12103812:346

Reklama