Hlavní obsah

Žižkov po čase utrpěl vítězství

PRAHA

Od srpnového 3. kola čekali fotbalisté Žižkova na domácí výhru. Dočkali se jí v neděli odpoledne, když jediným hezkým momentem jinak příšerného zápasu po hlavičce Chihuriho zdolali Příbram, která se v poslední době rovněž trápí. OČIMA KARLA FELTA

Foto: archiv

Žižkovská Viktoria fotbalový podzim protrápila...

Článek

"Nevím, kam míříte otázkou, zda se mi fotbal líbil. Vyhráli jsme a dál to komentovat nebudu. Mně se líbila i jiná utkání, která jsme ale nevyhráli," reagoval velmi podrážděně na legitimní novinářský dotaz kouč žižkovské Viktorie Václav Hradecký, jehož trenérská pozice se v neděli ve svém výkyvu zřejmě trochu ustálila.

Leč zdání klame. Žižkov skutečně vítězství utrpěl, protože v hluboce podprůměrném duelu nebyl lepší. Příbramský kouč Jozef Chovanec alespoň chlapsky přiznal, že fotbal plakal a jeho svěřenci k tomu přispěli špatným výkonem.

Opět zklamali sudí

"V první půli jsem nedal šanci, ale nakonec jsme konečně vyhráli. Po vstřelené brance jsme se zbytečně stáhli. Byli jsme poloviční a soupeře jsme nechali hrát, naštěstí si žádnou příležitost nepřipravil," přiznal žižkovský Tomáš Oravec, který už také dlouho nedal branku. "Ono je to těžké. V koncovce se trápíme a navíc dostáváme dopředu málo dobrých míčů. Proč? Chybí nám takový hráčský typ, který by to uměl, a navíc se trápíme," dodal.

Podobně jako s Teplicemi či Spartou podrželi Viktorku na jejím stadiónu sudí. Tentokrát ne vymýšlením ofsajdů, ale tradičním netrestáním kriminálních faulů Buryána a hlavně trpěním simulantských scén kapitána domácích Pikla, který po vstřeleném gólu víc ležel, než chodil, protože o běhání u něj nemůže být na podzim řeč. Ani on nemá mušku a jako by mu vypadla i dirigentská taktovka, kterou vedl v posledních letech Žižkov do pohárové Evropy.

Na Žižkově si uvědomují, že situace není dobrá. Hradecký je sice oficiálně trenérem, ale z lavičky bývá často víc slyšet manažer Ivan Horník. Především on by si měl přiznat, že vyhazov Lavičky byl předčasný a chybný a měl by hledat nového kouče. Jinak nebudou i přes utrpěné a sudími pohlídané vítězství nad Příbramí žižkovské fotbalové zítřky nijak radostné.

Reklama