Hlavní obsah

Plážové volejbalistky Kolocová se Slukovou jsou v Moskvě ve druhém kole play off

MOSKVA

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou skončí na turnaji Světového okruhu v Moskvě nejhůře deváté. České hráčky ve čtvrtek v prvním kole play off zdolaly deváté nasazené Rusky Anastasii Vasinovou a Annu Vozakovovou hladce 21:17 a 21:12. O postup do čtvrtfinále se v pátek utkají s turnajovými sedmičkami Sarou Gollerovou a Laurou Ludwigovou z Německa.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Deváté místo obsadily Kolocová se Slukovou na předchozích dvou turnajích v Gstaadu a Stavangeru stejně jako další česká dvojice Hana Klapalová a Lenka Háječková, která v Moskvě tento výsledek nezopakovala. Čtvrtý nejlepší pár nedávného mistrovství světa v úvodu play off nestačil na Američanky Lauren Fendrickovou a Brooke Hansonovou.

V mužské soutěži Petr Beneš s Přemyslem Kubalou vyhráli oba čtvrteční zápasy ve skupině shodně 2:0. V pátek je čeká závěrečný třetí duel s německými favority Juliusem Brinkem a Jonasem Reckermannem.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Moskvě:
Muži:
Skupina K:
Beneš, Kubala (15-ČR) - Gibb, Rosenthal (18-USA) 2:0 (20, 21), Beneš, Kubala - Boersma, Spijkers (31-Niz.) 2:0 (16, 22).
Závěrečný zápas hrají čeští volejbalisté v pátek.
Ženy:
Skupina A:
Larissa, Juliana (1-Braz.) - Kolocová, Sluková (16-ČR) 2:0 (14, 16).
Skupina E:
Talita, Antonelliová (5-Braz.) - Klapalová, Háječková (12-ČR) 2:0 (15, 20).
Play off - 1. kolo:
Kolocová, Sluková - Vasinová, Vozakovová (9-Rus.) 2:0 (17, 12), Fendricková, Hansonová (14-USA) - Klapalová, Háječková 2:0 (18, 21).

Reklama