Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic se soustředí i na Ligu mistrů

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje se po mistrovském titulu už pomalu chystají na nadcházející sezónu a tentokrát chtějí sbírat body i v nejvyšší evropské soutěži. V minulých letech se jim v konfrontaci se světovou extratřídou v Lize mistrů moc nedařilo a končili už v základní skupině. „Nechceme v této soutěži jen sbírat porážky,“ naznačilo ambice vedení klubu v čele s prezidentem Janem Divišem.

Článek

Los ve Vídni Jihostroji přisoudil francouzský celek Poitier, německý Unterhaching a hvězdami nabité italské Cuneo. „Italové jsou hodně silní, s dalšími soupeři se dá hrát,“ komentoval šance týmu manažer Jihostroje Zdeněk Scheichl.

K úspěchům směřuje i obměna kádru oproti loňské sezóně. „Angažovali jsme na nahrávku Zapletala s Habrem, na post univerzála přichází Jakub Novotný, smlouvu podepsal také přihrávající smečař Guevara Rojas,“ ozřejmil Scheichl. Venezuelský reprezentant přichází s výjimečnou vizitkou, když se zúčastnil také Olympijských her v Pekingu. Třiatřicetiletý rodák z Caracasu se na český jih přesune ze španělského klubu Cai Teruel, který v uplynulé sezoně slavil ve Španělsku titul. „Reference ze všech dostupných pramenů byly výborné," pochvalují si i trenéři Svoboda s Pochopem.

Mírnou komplikací letošní přípravy je fakt, že hlavní trenér jihočeského klubu Jan Svoboda vede zároveň český reprezentační tým, který se intenzivně chystá na ME. Navíc jsou v dresu reprezentace také Zapletal a Mach. I tento fakt se Jihočechům podařilo vyřešit. Jihostroj zahájí přípravu v pondělí prvního srpna.

„Shodou okolností bude reprezentace právě v Českých Budějovicích na týdenním soustředění. Pokud bude mít trenér Svoboda množnost, maximálního počtu tréninků se zúčastní. Když nebude přítomen, povedu trénink já,“ vysvětlil asistent Stanislav Pochop.

Letní přípravné období na jihu Čech zpestří tři přípravné zápasy reprezentace ČR s Kanadou. Druhého a čtvrtého srpna se bude hrát v Českých Budějovicích, třetího srpna uvidí atraktivní duel fanoušci ve sportovní hale v Jindřichově Hradci. Mezinárodní zápasy by měly začít shodně v 18 hodin.

Reklama

Související témata: