Hlavní obsah

Basketbalová liga mužů dostala definitivní podobu

PARDUBICE

Nový ročník basketbalové Mattoni NBL ligy začne 27. září předehrávaným utkáním, v němž obhájci titulu z Nymburka hostí v polabském derby Kolín. O den později bude na programu zbývajících šest zápasů úvodního kola. Losování se uskutečnilo v rámci mistrovství Evropy hráčů do 16 let v Pardubicích.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Nový ročník soutěže začne utkáním Nymburka s Kolínem

Článek

V lize se představí i dva slovenské celky Astrum Levice a Inter Bratislava. Naopak budou chybět loňští účastníci Brno a Nový Jičín. Oba tyto celky se z ekonomických důvodů do soutěže nepřihlásily.

Základní část soutěže s čtrnácti kluby se bude hrát do 4. února a bude mít 26 kol. Po nich šest týmů postoupí do skupiny A1, zbylých osm bude hrát ve skupině A2.

"Zachováme i předkolo play off. Tento model je pouze na příští sezonu. Po ní se teprve rozhodne, jak bude vypadat basketbalová liga v další budoucnosti," uvedl sportovní ředitel České basketbalové federace Zdeněk Ringsmuth.

Program 1. kola:
27. září: Nymburk - Kolín, 28. září: Chomutov - NH Ostrava, Děčín - USK Praha, Opava - Pardubice, Plzeň - Inter Bratislava, Svitavy - Ústí nad Labem, Levice - Prostějov.

Reklama