Hlavní obsah

Čeští volejbalisté porazili i ve třetí přípravě Kanadu 3:1

Čeští volejbalisté porazili v Českých Budějovicích i ve třetím vzájemném utkání v rámci herní přípravy před mistrovstvím Evropy Kanadu 3:1. Ve vyrovnaném souboji, který trval 109 minut, rozhodlo o vítězství domácího týmu méně nevynucených chyb. Trenér Jan Svoboda poslal s výjimkou odpočívajícího Popelky do hry postupně celý hráčský kádr.

Článek

"Ze všech tří vzájemných duelů se mi dnešní výkon našeho týmu jevil jako nejméně koncentrovaný. Z naší strany bylo ve hře hodně laciných ztrát. Zápas byl vyrovnaný na příjmu i v útoku," řekl ČTK Svoboda. "Rozhodovaly maličkosti, v zápase byly často dlouhé výměny. Byl jsem spokojen s naší obranou," dodal kouč.

Svoboda ocenil kvalitu všech tří duelů s protivníkem, který v kvalifikaci usiluje o start v příštím ročníku prestižní Světové ligy. "Kanada byla velmi dobrým soupeřem, výhodou bylo, že jsme mohli střídat velký počet hráčů. Základní sestava se ale zatím nevykrystalizovala, na to potřebujeme delší čas a hlavně nadcházející oficiální zápasy v turnajích. Chybí nám zatím ještě zpětná vazba, zda dokážeme nacvičené činnosti uplatnit v utkáních," řekl Svoboda.

V příštím týdnu čeká české volejbalisty turnaj v Sofii, kde se vedle zápasů s domácím Bulharskem střetnou ještě s Francií.

Česká republika - Kanada 3:1 (26, -19, 20, 21)
Čas: 109 minut. Diváci: 500.
Sestava Česka: Ticháček, Pláteník, Veselý, D. Konečný, Hudeček, P. Konečný, libero Kryštof - Štokr, Mach, Holubec, Hrazdíra, Zapletal.

Reklama