Hlavní obsah

VIDEO: Číňané zmlátili americké basketbalisty. Létaly pěsti i židle

PEKING

Měl to být přátelský basketbalový zápas. Přátelský však nebyl ani trochu, padaly rány nejen pěstmi, ale létaly i židle či lahve s vodou. Divoká rvačka mezi čínským profesionálním a americkým univerzitním týmem v pekingské olympijské hale vrhla nepříznivé světlo na misi viceprezidenta USA Joea Bidena, který se v čínské metropoli snaží budovat důvěru a spolupráci mezi oběma mocnostmi.

Foto: Reuters

Bitka při přátelském basketbalovém utkání v Číně mezi tamním Bayi a americkým univerzitním týmem z Georgetownu.

Článek

Není zcela jasné, co bitku rozpoutalo. Americká média informují, že vypukla poté, co jeden z hráčů čínského Bayi Military Rockets ostře fauloval soupeře z Georgetownu Hoyas. Menší strkanice jsou při basketbalu běžné, tady se ale potyčky rozrostly do obřích rozměrů.

V čínských médiích nebyla o bitce žádná zmínka, cenzoři se všemožně snažili, aby na veřejnost neproniklo vůbec nic. „I ze zpráv musely být tyto záběry vystřihnuty,“ uvedl pod nickem Yinnu jeden z Číňanů na svém mikroblogovacím účtu.

Bitka při přátelském basketbalovém utkání v Číně mezi tamním Bayi a americkým univerzitním týmem z Georgetownu.foto: Reuters

Hoyas v Číně zůstávají, zbytek svého desetidenního výletu neodvolali a chtějí absolvovat všechny naplánované zápasy.

Reklama

Související témata: