Hlavní obsah

Basketbalistky Frisco Brno vstoupí do sezóny s omlazeným týmem

BRNO

Bez čtyř klíčových hráček a s výrazně omlazeným týmem se už třetí týden připravují na novou sezónu basketbalistky českého vicemistra Frisco Brno. Zkušený kouč Jan Bobrovský by rád opět potrápil největšího rivala ZVVZ USK Praha v boji o titul a také hrál solidní roli v Evropské lize.

Foto: René Volfík, ČTK

Budou se brněnské basketbalistky zase radovat z titulu?

Článek

Brněnský tým po sezoně opustily hlavní opory. Postupně odešly americká pivotka Cheryl Fordová, švédská křídla Frida Eldebrinková a Lucie Halvarssonová, černohorská rozehrávačka Jelena Škerovičová a také Irena Borecká. Kvarteto zahraničních basketbalistek tvořilo v uplynulé sezóně základní kostru týmu, odehrálo nejvíce minut v zápasech a zářilo i ve statistikách Evropské ligy.

"S podobnými problémy se sice potýkáme vždy na začátku sezóny, tentokrát jsou ale změny oproti loňsku ještě výraznější. Čeká nás spousta dřiny při herním propojení mladších a zkušených hráček," uvedl Bobrovský. "Bohužel musíme spoléhat na zahraniční basketbalistky, kvalitní české hráčky na trhu nejsou," dodal kouč.

Kromě Terezy Peckové z USK budou novými tvářemi v brněnském týmu dvě americké hráčky z WNBA: jednadvacetiletá rozehrávačka Jasmine Thomasová z Washingtonu Mystics a o rok starší 198 cm vysoká pivotka Ta´Shia Phillipsová z New York Liberty.

Ze Švédska zamíří do Brna dvaadvacetiletá rozehrávačka Martina Stalvantová a teprve devatenáctiletá křídelní hráčka Farhiya Abdiová. Ze Slovenska přijde ještě o rok mladší křídlo Marta Páleníková. Z loňského kádru zůstaly Alena Hanušová, Romana Hejdová, Barbora Kašpárková, Tereza Sedláčková, Romana Stehlíková a Monika Šívrová.

Trenér si nejvíc slibuje od Švédky

Bobrovský si z nových hráček nejvíce slibuje od Švédky Abdiové. "Už toho má i ve svém věku hodně odehraného. Měla by patřit k oporám. I když na svém postu těžko převýší krajanku Eldebrinkovou. Očekávám, že by se jí mohla přiblížit," uvedl Bobrovský, který vidí největší problém v zacelení mezery po odchodu Škerovičové do Spartaku Moskva na rozehrávce.

První dva přípravné zápasy odehrají brněnské basketbalistky 10. a 11. září v maďarském Györu. V ligové premiéře se střetnou 21. září v Praze s nováčkem soutěže Karlínem. Do Evropské ligy vstoupí Brňanky 12. října, kdy hostí v domácí hale Rosnička Spartak Moskva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články