Hlavní obsah

VIDEO: Barcelonské putování obra LeBrona. Skok z deseti metrů a setkání s Messim

PRAHA

Evropský pobyt v Barceloně si basketbalista LeBron James umí užít. A někdy šlo o pořádný adrenalin hvězdy NBA a Miami Heat. Třeba, když skočil do bazénu z deseti metrů. Tady uspěl. Méně se mu dařilo při trojkových pokusech na palubovce, šestnáctiletý kluk byl lepší. Náladu mu spravilo setkání s fotbalisty Barcelony, kde se střetl i s Lionelem Messim, nejlepším fotbalistou světa.

LeBron James(vpravo) a Lionel Messi

Článek

James narostl do výšky 203 centimetrů a při vážení mu digitální váha ukazuje 113 kilogramů. Ale i tak velký chlap se rozmyslí, než něco provede. Šestadvacetiletý obr téměř tři minuty přemýšlel, zda skočit ze skokanské věže. Přece jen deset metrů už je výška, a to i pro takového basketbalistu. Přesto zvítězil, do bazénu se vrhl.

Úspěch naopak nezaznamenal při měření sil s šestnáctiletými španělskými nadějemi. Při hodech za hranicí tří bodů s jedním učněm prohrál. Hvězda nedala, žáček se trefil a měl velkou radost. Kdo si může říci, že přehodil nejlepšího hráče NBA za roky 2009 a 2010.

Ve zcela jiném duchu se neslo setkání s fotbalovým gigantem z Barcelony. James se před pár dny účastnil tréninku mužstva, které v Lize mistrů narazí i na Plzeň. Se všemi hráči si potřásl rukou, nechybělo ani focení s Messim. Oba velcí sportovci, jen argentický fantóm o hlavu menší, přesně o třiatřicet centimetrů.

Reklama