Hlavní obsah

Čeští volejbalisté porazili na turnaji v Katovicích Polsko

Čeští volejbalisté porazili v úvodním utkání na turnaji v Katovicích domácí Polsko nečekaně 3:0. Český tým předčil úřadující mistry Evropy v obraně na síti i přesnějším útokem. Největší drama přinesl závěrečný set, který čeští reprezentanti vyhráli 27:25.

Foto: Sandro Perozzi, ČTK/AP

Radost českých volejbalistů

Článek

"Odvedli jsme dobrý výkon. Soupeře jsme tlačili servisem a dařilo se nám na bloku. Důležité bylo, že jsme zvládli koncovku třetího setu, v níž podali polští reprezentanti nejlepší výkon," poznamenal kouč Jan Svoboda.

Polský tým hledal v úvodních dvou setech protizbraň na větší herní jistotu svého protivníka. Trenér Svoboda poslal na hrací plochu základní sestavu Lukáš Ticháček, Jan Štokr, Jiří Popelka, Peter Pláteník, Petr Konečný, Jakub Veselý a libero Martin Kryštof. Do hry se posléze zapojili ještě Radek Mach a David Konečný.

V druhém utkání na katovickém Memoriálu Huberta Wagnera se čeští volejbalisté střetnou v sobotu od 14:30 s Ruskem, v neděli je čeká zápas proti Italům.

Přípravný turnaj volejbalistů v Katovicích:
Polsko - Česko 0:3 (-21, -18, -25)
Sestava Česka: Ticháček, Štokr, Popelka, Pláteník, P. Konečný, Veselý, libero Kryštof - Mach, D. Konečný. Trenér: Svoboda.
Rusko - Itálie 2:3 (-30, 19, 30, -22, -15).

Reklama

Související témata: