Hlavní obsah

Volejbalisté Kubala s Benešem v Haagu boj o medaili prohráli

HAAG

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš na turnaji Světového okruhu v Haagu historickou medaili nezískali a skončili čtvrtí. V duelu o bronz je dnes porazili pátí nasazení Rusové Jaroslav Koškarev, Konstantin Semjonov po setech 21:18 a 21:19.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Beneš (vpravo)

Článek

"Byl to vyrovnaný zápas, ale Rusové byli dneska v koncovkách trošičku lepší. Je to ta nastupující, fyzicky nabušená generace," řekl Kubala.

Kubala s Benešem, nasazení jako číslo šest, vyrovnali čtvrtým místem české maximum v mužské kategorii. Stejně dopadli v roce 1998 v Berlíně Kubala s Michalem Palinkem, který tento výsledek zopakoval před jedenácti lety v Marseille s Martinem Léblem.

"Dvě porážky na závěr samozřejmě nikoho netěší, ale bereme to tak, že je to za ty roky náš nejlepší společný výsledek. A že je i dobře, že jsme se tady v těch extrémních podmínkách nezranili," připomněl Kubala deštivé a větrné počasí.

Získali prémii 11.200 dolarů

Za čtvrté místo na nizozemském písku získal český pár 420 bodů do žebříčku a prémii 11.200 dolarů. "Medaile by samozřejmě byla třešnička, ale náš prioritní cíl je olympiáda. To nás bude popohánět, abychom makali dál. Těší nás, že jsme v téhle sezoně předváděli stabilní výkony, že jsme na žádném turnaji neměli víc porážek než vítězství," konstatoval Kubala, který po Haagu bude se svým spoluhráčem v olympijském žebříčku na postupovém 11. místě.

Beneše a Kubalu za týden čeká mistrovství republiky ve Slavkově, kde budou útočit na třetí titul za sebou. "Na začátku října bychom pak ještě chtěli na turnaj do Maroka. Pokud mě tedy klub uvolní, protože to už poběží extraliga," prohlásil sedmatřicetiletý ostravský blokař Kubala.

V Haagu zvítězili Brazilci Cunha a Ricardo. Ve finále porazili 2:1 na sety domácí Nizozemce Reindera Nummerdora s Richardem Schuilem, kteří Kubalu s Benešem vyřadili v sobotním semifinále. Ženský turnaj vyhrály nejvýše nasazené Brazilky Larissa a Juliana.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů a žen v Haagu:
Muži:
Finále: Cunha, Ricardo (2-Braz.) - Nummerdor, Schuil (8-Niz.) 2:1 (-15, 18, 8),
o 3. místo: Semjonov, Koškarev (5-Rus.) - P. Beneš, Kubala (6-ČR) 2:0 (18, 19).
Ženy:
Finále: Larissa, Juliana (1-Braz.) - Walshová, Mayová-Treanorová (3-USA) 2:0 (17, 15),
o 3. místo: Talita, Antonelliová (4-Braz.) - Si Čang, Čchen Süe (2-Čína) 2:0 (11, 10).

Reklama

Související témata: