Hlavní obsah

Beachvolejbalistky Kolocová a Sluková mají první domácí titul

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková získaly první titul mistryň republiky v plážovém volejbalu. Ve finále v Chodově v neděli porazily Soňu Novákovou a Terezu Tobiášovou 2:0 na sety. Třetí místo obsadily Michala Kvapilová a Šárka Židová.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Šampionát se nakonec hrál bez obhájkyň loňského prvenství Lenky Háječkové a Hany Klapalové. Letošní semifinalistky MS a ME totiž na turnaji Světového okruhu v Haagu postoupily až do sobotních bojů a vrchol domácí sezóny nestihly.

Turnajem prošly suverénně

Třiadvacetileté Kolocová se Slukovou prošly chodovským turnajem zcela suverénně, ve finále nad mnohem zkušenějšími soupeřkami zvítězily 21:15 a 21:16. "Jenže se Soňou a Terezou to je vždycky prestižní zápas, a navíc se nám už párkrát stalo, že jsme do finále prošly úplně s přehledem, ale pak jsme prohrály," řekla Sluková.

Držitelka deseti českých titulů Nováková další triumf do své bohaté sbírky nepřidala. "V prvním setu jsme dobře podávaly, protože ony mají taky silný servis a věděly jsme, že to může rozhodovat. V druhém jsme pak na začátku prohrávaly 1:5, ale rychle jsme vyrovnaly a v koncovce nám hodně pomohlo, když to Soňa dala do autu na 19:16," dodala Sluková.

Muži se o republikový titul utkají za týden ve Slavkově.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu žen v Chodově (Sokolovsko):
Finále: Kolocová, Sluková - Nováková, Tobiášová 2:0 (15, 16),
o 3. místo: Kvapilová, Židová - Bonnerová, Hermannová 2:1 (16, -18, 15),
další pořadí: 5. D. Bláhová, Machová a Řeháčková, Vorlová, 7. Šulcová, Danilovičová a Vaňková, Gálová.

Reklama