Hlavní obsah

Házenkářky dostaly na ME výtku za porušení covidového protokolu

Herning

České házenkářky dostaly spolu s dalšími čtyřmi výpravami od kontinentální federace EHF varování kvůli porušení koronavirového hygienického protokolu na evropském šampionátu v Dánsku. Podle vedení národního týmu šlo o situaci hned po příjezdu na mistrovství, kdy hráčky nezůstaly striktně na pokojích, ale pohybovaly se v izolované části hotelu. Agentura SID uvedla, že další prohřešek by mohl znamenat vyloučení z turnaje.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Česká házenkářka Jana Šustková během utkání ME se Švédskem. Ilustrační foto.

Článek

Český tým dostal výtku po prvním dnu pobytu na šampionátu, kam přicestoval minulý týden v úterý. Celá výprava ihned po příletu podstoupila testování na koronavirus a do výsledků byli všichni členové v izolaci.

"Dostali jsme výtku, že holky nezůstaly striktně přímo na pokojích, ale vyšly na chodbu, když se zabydlovaly, a pohybovaly se v izolovaném křídle našeho hotelu," řekla ČTK mluvčí českého svazu Alžběta Stanovská.

Varování od EHF dostaly také Rusko, Španělsko, Chorvatsko a Srbsko. Každý tým musí na mistrovství dodržovat kvůli koronavirové pandemii speciální hygienická opatření a obden absolvovat testy na covid-19. V českém celku byly zatím všechny odběry negativní.

Reprezentantky dosud na šampionátu odehrály dva zápasy a v obou těsně podlehly favorizovaným výběrům Švédska a Ruska. Dnes večer zakončí vystoupení v základní skupině proti Španělsku a k udržení se v turnaji potřebují zvítězit.

Reklama

Související témata:
Protokol