Hlavní obsah

Házenkářská extraliga startuje, znovu bez vyřazovací části

PRAHA

O víkendu odstartuje nejvyšší domácí soutěž házenkářů, jež se bude hrát podle starého modelu, ale s novým názvem TipGames extraliga. Za největšího favorita dvanáctičlenné soutěže, jež se stejně jako předchozí ročník bude hrát bez vyřazovací části, je považován loňský vicemistr z Lovosic. Mezi adepty na přední umístění patří i mistrovská Dukla Praha, ta však na rozdíl od svého největšího rivala oslabila hráčský kádr.

Článek

Házenkářský svaz získal pro novou sezonu nového partnera, který by chtěl mimo jiné soutěži pomáhat k většímu mediálnímu zviditelnění. Vedle názvu ligy se toho ale příliš mnoho nezmění, nový model z minulé sezony se osvědčil. "Sice soutěž může přijít o vyvrcholení v podobě finálových zápasů a o mistru může být jasno několik kol před koncem, na druhou stranu loni to pomohlo celkové návštěvnosti a přibylo těžkých zápasů," řekl šéf svazu Jaroslav Chvalný.

Proti nejsou ani kluby, za pozitivum považují i skutečnost, že se budou tentokrát do nadstavbové části započítávat všechny výsledky. "Pro týmy a hráče to znamená přínos, každý zápas pro ně bude důležitý a týmy ze spodní části tabulky mohou překvapení na úkor favoritů zúročit v důležité body pro zbytek soutěže," řekl trenér Dukly Pavel Pauza.

Přestože s týmem bude sám obhajovat titul, za většího favorita považuje právě Lovosice. "Nikomu jinému se totiž nepodařilo tak stabilizovat kádr a současně ještě přivést další kvalitní hráče. My budeme dál spoléhat na mladé vysokoškoláky a naší snahou bude pohybovat se poblíž čela tabulky, abychom mohli do bojů o titul také zasáhnout," dodal trenér posledních šampionů.

Soutěž odstartuje dlouhodobou částí v sobotu 10. září, dvaadvacetikolový maraton skončí 24. března. Nadstavbová část týmů na 1. až 6. (skupina A) a 7. až 12. místě (skupina B) se bude hrát v dubnu a květnu příštího roku. Poslední tým skupiny B sestoupí z nejvyšší soutěže.

Reklama