Hlavní obsah

České volejbalistky podlehly v přípravě ve Svitavách Nizozemsku

SVITAVY

České volejbalistky po úterním vítězství prohrály dnes ve Svitavách ve druhém přípravném utkání před mistrovstvím Evropy s Nizozemskem 1:3. Na rozdíl od břeclavského duelu nastoupily nizozemské volejbalistky ve své nejsilnější sestavě. Přesto s výjimkou prvního setu držely české hráčky se soupeřem krok, doplatily však na chyby.

Foto: Sport.cz

České volejbalistky

Článek

V úvodu se dostával český tým do tempa velmi pomalu a nestačil zejména v obraně na síti. "Měli jsme v naší hře hodně chyb, kterých se normálně nedopouštíme. Zřejmě se na hráčkách projevil náročný fyzický program přípravy v minulých dvou týdnech a chybí nám zatím herní vyladění," poznamenal kouč českých volejbalistek Jiří Šiller.

Ve druhé sadě už české volejbalistky zlepšily podání i útok a dokázaly stav zápasu vyrovnat. V koncovkách dalších dvou setů ale doplatily na kostrbatou hru v obraně. "Zbytečné chyby nás stály vítězství. Ale navzdory porážce byl zápas velmi dobrý a bojovný," dodal Šiller.

Zbývající vzájemné utkání je na programu ve čtvrtek od 17:00 v Brně.

Přípravné utkání volejbalistek ve Svitavách:
ČR - Nizozemsko 1:3 (-14, 24, -25, -25).
Sestava ČR: Kubínová, Havlíčková, Havelková, Barborková, Pastulová, Plchotová, libero Jášová - Kossányiová, Vanžurová, Svobodníková, Melichárková. Trenér: Šiller.

Reklama

Související témata: