Hlavní obsah

České volejbalistky zdolaly v Brně Nizozemsko 3:0

České volejbalistky porazily v Brně v závěrečném třetím utkání v rámci přípravy na mistrovství Evropy Nizozemsko 3:0. Trenér Jiří Šiller označil dnešní výkon svých svěřenkyň za nejlepší ze tří vzájemných duelů. Na rozdíl od těch předchozích se české hráčky blýskly i kvalitní obranou na síti.

Článek

"Vyhráli jsme zcela jednoznačně. Právě výkon v obraně se odrazil na konečném výsledku," řekl spokojený Šiller. V útoku podle něj domácí reprezentantky zopakovaly dobrý výkon z úterka i středy. "Pochopitelně ale můžeme hrát ještě lépe," dodal Šiller.

Trenéři obou týmů se domluvili, že v prvních třech setech se představí celky v nejsilnějším složení. Další dva neoficiální už týmy odehrály s náhradnicemi. Obě sady vyhrály Nizozemky v poměru 21:12 a 21:19. "My jsme vyměnili celý tým, Nizozemky pouze dvě hráčky. V úvodu nadstavby se naše náhradnice dostávaly jen pomalu do tempa," dodal Šiller.

Před evropským šampionátem se české volejbalistky utkají ještě dvakrát s Německem, vrchol sezony jim začne v Srbsku 24. září.

Reklama