Hlavní obsah

Ragbisty USA čeká při výročí útoku v New Yorku mše a duel MS

WELLINGTON

Desetileté výročí teroristického útoku na budovy Světového obchodního centra v New Yorku, při kterém v roce 2001 zemřelo téměř tři tisíce lidí, se v neděli dotkne i amerických ragbistů na šampionátu na Novém Zélandu. Celý tým půjde před úvodním zápasem na turnaji s Irskem na mši, oba celky nastoupí s černými páskami na rukávech a utkání bude předcházet minuta ticha.

Článek

"Teď si můžeme říkat, co chceme, ale stejně nás emoce zasáhnou. Na každého to dolehne jinak," řekl agentuře americký reprezentant Mike MacDonald, který si v utkání s Irskem připíše rekordní 63. zápas v národním týmu.

"Je fantastické, že to vyšlo takhle. Na desáté výročí 11. září a první zápas na mistrovství světa. Opravdu pro mě hrozně moc znamená, že se to všechno takhle sešlo," dodal.

"Když tehdy letadla zasáhla budovy, byl jsem docela blízko," přidal zástupce kapitána amerického týmu Mike Petri. "Ale i když to bylo hrozné, bylo skvělé vidět, že se našli hrdinové, kteří pomáhali lidem, a město se spojilo," uvedl s tím, že emoce by mohly výběru USA v zápase s Irskem pomoci.

"Jsem naprosto přesvědčen, že nás to nakopne. Každého z nás to zasáhne jinak, ale musíme emoce zvládnout a využít je v zápase," prohlásil.

Reklama

Související témata: