Hlavní obsah

Novotný: Poláci budou hrát uvolněně a na Čechy si věří

KARLOVY VARY

Tři nebezpečné faktory musejí vzít v potaz čeští volejbalisté před osmifinále mistrovství Evropy proti obhájcům prvenství z Polska. Jakub Novotný, který v uplynulé sezoně slavil s Belchatówem titul v polské lize, upozornil na to, že si Poláci na Čechy věří, spoléhají na servis a v útoku na tvrdé rány Bartosze Kurka.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Čeští volejbalisté v utkání s Ruskem

Článek

Univerzál Novotný mluvil před středečním karlovarským osmifinále s některými polskými hráči, s kterými se ze svého působení v Polsku dobře zná. "Velmi si věří, i když s námi v přípravě prohráli," řekl Novotný ČTK. "Nelze je podcenit, i když jim chybí tři hvězdy. Budou hrát uvolněně a budou do toho mlátit," řekl Novotný, který bude nově působit v Českých Budějovicích a během ME plní roli odborníka v přenosech České televize.

V polském výběru chybějí opory Šwiderski, Wlazly a Winiarski, které dotáhly tým na MS 2006 v Tokiu až ke stříbru. "Je to pro ně samozřejmě oslabení, ale na druhou stranu nehrají pod takovým tlakem a zkrátka jedou uvolněně," řekl Novotný.

Důležitým hráčem polské sestavy je kapitán Piotr Gruszka a největší nebezpečí by mělo hrozit z Kurkovy ruky. "Hrál jsem s ním tři roky. Mlátí do toho, a pokud ho necháme rozehrát, tak to nebude dobré," upozornil Novotný a dodal: "Jinak mají dobrý servis, a to je všechno. Myslím, že můžeme vyhrát. ale nebude to vůbec jednoduché."

V posledním utkání ve skupině Češi nestačili na favorizované Rusy a prohráli hladce 0:3. Chtějí-li pomýšlet na úspěch proti Polákům, budou muset výrazně zlepšit servis. "Ten byl proti Rusákům špatný a taky musíme lépe bránit. Důležité v utkání bude, jak zvládneme ubránit jejich smečaře," konstatoval Novotný.

Reklama

Související témata: