Hlavní obsah

V semifinále mistrovství Evropy basketbalistů je Francie a Rusko

KAUNAS

Po španělských obhájcích titulu a Makedonii postoupily do semifinále mistrovství Evropy basketbalistů také týmy Francie a Ruska. Rusko v dnešním čtvrtfinále v Kaunasu zvítězilo nad Srbskem 77:67, Francie porazila Řecko 64:56 díky vydařené poslední čtvrtině, kterou vyhrála rozdílem jedenácti bodů.

Foto: ČTK/AP

Rus Timofey Mozgova dává koš ve čtvrtfinále ME basketbalistů v Litvě proti Srbsku.

Článek

Nejlepším střelcem Francouzů byl s 18 body Tony Parker, příliš za ním ale nezaostali ani Nando De Colo (16) a Nicolas Batum (15). Joakim Noah doskočil osm míčů. V řeckém mužstvu se s výjimkou autora 17 bodů a 11 doskoků Ioannise Burusise nikdo nedostal do dvouciferných hodnot.

Dalším soupeřem francouzských reprezentantů bude v pátek Rusko, které nad Srby prakticky po celý zápas vedlo. Poražený tým měl sice velkou oporu v Miloši Teodosičovi, ale ruského lídra Andreje Kirilenka dokázali spoluhráči podpořit mnohem více. Mistři Evropy z roku 2007 tak vyhráli i devátý zápas na turnaji.

Semifinalisté ME mají jistý minimálně postup do olympijského kvalifikačního turnaje, kterého se zúčastní týmy z třetí až šesté příčky. Šanci si uchovali i domácí Litevci, kteří ve skupině o 5. až 8. místo porazili Slovinsko 80:77. Finalisté ME postoupí přímo na londýnské hry.

Mistrovství Evropy basketbalistů v Litvě:
Čtvrtfinále:
Francie - Řecko 64:56 (27:31), Rusko - Srbsko 77:67 (34:27).
O 5.-8. místo:
Litva - Slovinsko 80:77 (44:33)

Reklama