Hlavní obsah

Házenkáři Karviné vlétli na Zubří a upevnili si vedení v lize

Praha

Házenkáři Karviné vyhráli s převahou i druhý vzájemný zápas se Zubřím v extraligové sezoně a upevnili si vedení v tabulce. Soupeře zaskočili drtivým nástupem, první poločas vyhráli rozdílem deseti branek (19:9) a náskok si bezpečně pohlídali až do konce. V září Baník porazil Zubří o 11 gólů, dnes ve 14. kole 29:21.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Každý zápas, kdy vedete první poločas o deset, i kdybyste nechtěl, trochu podceníte nástup do toho druhého. Trochu jsem prostřídal, ale nejsem úplně spokojený. Vítězství si ale ceníme," řekl karvinský kouč Michal Brůna České televizi.

Michal Tonar označil první poločas svých zuberských svěřenců za malou katastrofu. "Jsem rád, že druhý poločas se hráči trochu zvedli. Bylo vidět, že Karviná trochu polevila, ale takový náskok stačilo jen udržovat. Bohužel vše rozhodl první poločas," uvedl.

Dukla se naladila na Evropský pohár vítězstvím 30:24 v Hranicích a polepšila si v neúplné tabulce na třetí místo. O víkendu se Pražané představí v Estonsku v rámci 3. kola proti týmu Pölva Serviti.

Strabag extraliga házenkářů - 14. kolo:
Hranice - Dukla Praha 24:30 (8:13)
Nejvíce branek: Čadra 7/3, Rumian 4, Fulneček, Andrš a Zbránek po 3 - J. Patzel 8, Klíma 8/2, Grištšuk 5.
Zubří - Karviná 21:29 (9:19)
Nejvíce branek: Mořkovský 5, Hlinka 4, Hybner 3, Mizera 3/1 - V. Patzel 7/3, Skalický 6, Mlotek, Nedoma a Solák po 4.

Reklama

Související témata: