Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova odehrají tři turnaje v zahraničí

PROSTĚJOV

Volejbalistky Modřanské Prostějov před vstupem do nového ročníku domácí extraligy a Ligy mistryň doladí svou výkonnost na třech kvalitně obsazených zahraničních turnajích. První je na programu tento pátek a sobotu v polské Twardo Góře, kde se Hanačky utkají s Gwardií Vratislav, italským Chateau Urbine a německými mistryněmi z Drážďan.

Článek

"Tito tři kvalitní protivníci přesně zapadají do našich plánů v tomto období přípravy. Čekají na nás ve dvou dnech tři náročné zápasy. Což je s ohledem na momentální menší počet našich hráček optimální zápasová porce," řekl ČTK trenér Miroslav Čada.

Kouč bude mít k dispozici pouze osm volejbalistek, neboť Kubínová a izraelské reprezentantky Artmenková a Veliká se chystají s reprezentacemi svých zemí na nadcházející mistrovství Evropy.

"V předcházejících přípravných zápasech jsme se nevyvarovali výkyvů. Vyplývají z předcházející nároční přípravy a také zatím nejsme dokonale sehraní. I když musím pochválit novou nahrávačku Moniku Smákovou," dodal Čada.

Na dalších dvou turnajích se volejbalistky Prostějova představí 1. a 2. října v německém Wiesbadenu a od 7. do 9. října jejich příprava vyvrcholí startem ve francouzském Istres. Do Ligy mistryň vstoupí prostějovský celek 30. listopadu v Kazani.

Reklama

Související témata: