Hlavní obsah

Večeřová: Velký comeback? O tom nemůže být řeč

Avizovaný návrat se nakonec nekonal. Basketbalová vicemistryně světa Ivana Večeřová se prozatím nepostavila v dresu týmu Frisco Brno v zápase s USK Praha na ligové palubovky. Přestože podpisem stvrdila přestup do klubu, s nímž v minulosti slavila úspěchy, duel nejlepších českých družstev sledovala jen v civilu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivana Večeřová

Článek

Proč jste se neobjevila na hřišti?

Vždyť já ani nevím, odkud ta věc ohledně mého avizovaného startu vzešla. Nemám natrénováno a ani můj zdravotní stav není natolik dobrý, abych nastoupila do tak vyhroceného duelu. To bych musela být blázen.

Připadá tedy v úvahu, že týmu ze Žabovřesk v této sezóně pomůžete?

Je to možné. Ale spíš z tréninkových důvodů, abych pomohla mladším spoluhráčkám. A zcela vylučuji, že nastoupím v zápasech, v nichž by se ode mě očekávalo, že budu tahounka a podám výkon na hranici možností. Na to nejsem mentálně ani fyzicky připravená.

Odkud se tedy vzalo, že budete proti USK hrát?

Zřejmě to někdo odvodil z toho, že jsem byla dopsána na soupisku. S holkama od léta trénuju a těší mě předávat jim zkušenosti. Ale o nějakém velkém návratu nemůže být řeč. Sama se divím, kolik humbuku ta zpráva vyvolala. Nejsem moc ráda, když je kolem mě takový rozruch.

V pondělí navíc nastupujete do nového zaměstnání…

Právě. I proto dávám vrcholovému basketu sbohem. Začínám pracovat v bankovnictví a asi bych dost těžko mohla odbíhat v polední pauze na tréninky.

Pohledem trenéra Jana Bobrovského
Ivana je velmi inteligentní, avšak mnohdy i dost složitý člověk. Už dlouho ji přemlouváme, aby nám pomohla, dlouhé hráčky totiž momentálně postrádáme. Byť má zenit výkonnosti již za sebou, byla by pro nás velkým přínosem. Když už se zdálo, že jsme dohodnuti, zřejmě si vše rozmyslela. Prý ji přepadly nějaké žaludeční potíže.

Reklama